Elstartolt Székelyföld legnagyobb lovas ünnepe

Több mint 80 program. Együttlét és kikapcsolódás. |Fotó: Fórika Dóra

Pénteken megtelt élettel a gyergyószentmiklósi Krigel lovaspálya. A Székelyföldi Lovasnapok Ünnepére a kora délelőtti órákban is szépen gyülekeztek az érdeklődők, délutánra már teli volt a lelátó. A lovas versenyek tömegeket vonzottak be.

Az esemény délelőtti megnyitóján beszédet mondtak a szervezők. Bajkó Tibor elmondta, hogy a hétvége igazi feltöltődést, kikapcsolódást, de egy kis történelemórát is kaphatnak mindazok, akik kilátogatnak a lovaspályára. Cilip Árpád, Hargita Megye Tanácsa Fejlesztési Ügynökségének vezetője és az esemény támogatója szerint a Székelyföldi Lovas Ünnep több mint egy rendezvény, mert Erdély minden egyes lovas eseményét ünnepli egyszerre, egyhelyen. Arra bíztatta a nézőket és érdeklődőket, hogy ezen a hétvégén minden percet éljenek át és élvezzék a rendezvény alatt együtt töltött időt.

A megnyitó után már elkezdődtek a lovas versenyek: a gyerekek ügyességi versenyére és a Regionális Díjugrató Bajnokság döntőjére is szépszámban megjelentek.

A szombati és vasárnapi nap is tartalmas időtöltés lesz kilátogatni a Krigel lovaspályára, kicsik és nagyok is egyaránt találnak számukra megfelelő elfoglaltságot a 80 programpont közül. Számos külföldi és helyi egyesület lovasbemutatóján lehet részt venni, szurkolni lehet rönkhúzó vagy fogathajtó versenyeken, de szemtanúi lehetünk lovas kaszkadőrök bemutatójának vagy tüzes lovas show-nak is. Részletes program a Székelyföldi Lovas Ünnep Facebook oldalán elérhető.

Fórika Dóra

: an accessible web community