2021. június 22, kedd.
Hirdetéscustom_html_banner1

Első ligás ellenfél

Egyedi lebonyolítási rendszerben szervezik meg idén a férfi kézilabda Román Kupa mérkőzéseit. Egy buboréktorna keretében három fordulót rendeznek egyenes kiesési szakasz mellett, míg a Final Fourt egy későbbi időpontban rendezik. A Székelyudvarhelyi Szejke SK a Vasluit kapta ellenfélül.

Huszonhét csapat részvételével rendezik meg idén a férfi kézilabda Román Kupát. Az első buboréktornára május 24–27. között kerül sor, amely során egyenes kiesési rendszerben lehet előrejutni egészen a Final Fourig. A buboréktornának Bukarest fog otthont adni.
A mezőnyben ott van a másodosztályt frissen megnyerő Székelyudvarhelyi Szejke SK is, amely a legjobb tizenhat közé jutásért a CSM Vaslui ellen fog megküzdeni. Azzal a Vaslui-jal, amely a tizenöt csapatos Bölények Ligájában a 11. helyet foglalja el. A 27 meccsből 11-et megnyert, 15-öt elveszített és egy döntetlent ért el. A Sipos Lóránt által felkészített udvarhelyi csapat, amennyiben továbbjut, akkor a Bukaresti CSM lesz az ellenfél.
A torna első körében a Bukaresti Dinamo, a Tordai Potaissa, a Nagybányai Minaur, a Konstancai Dél-Dobrudzsa és a Bukaresti CSM együttesei játék nélkül jutnak tovább. A honi szakszövetség ezt az öt csapatot, mivel európai kupában voltak érdekeltek, zöld kártyával juttatta tovább a második körbe.
Tavaly nem rendeztek Román Kupát, a 2018–2019-es idényben a Temesvári Poli ellen hazai pályán játszhatott a Szejke SK legutoljára kupameccset és láthatott vendégül első ligás csapatot hivatalos meccsen.

Amint arról beszámoltunk, a Székelyudvarhelyi ISK ifi I-es fiú kézilabdacsapata az elődöntő torna utolsó mérkőzésének eredményétől függetlenül bejutotta a bajnokság fináléjába, azaz az ország legjobb nyolc csapata közé. A hazai rendezésű második elődöntő torna utolsó meccsét azért még le kellett játszani, amelyen a Sipos Lóránt által felkészített udvarhelyi alakulat a Bákói ISK-val mérte össze erejét. A bákói alakulat a szünetben néggyel, majd a második félidő során nyolccal is vezetett, ám sikerült a meccset döntetlenre menteni a házigazdáknak.
A döntőt június 2–6. között rendezik egyelőre ismeretlen helyszínen. A közelmúlt országos döntőiről az ISK-nak már vannak érmei, hiszen 2015-ben és 2016-ban is bronzérmet szereztek, míg 2017-ben a hatodik helyet szerezték meg.

Megvannak az Eb-csoportok
A magyar férfi kézilabda-válogatott Portugáliával, Izlanddal és Hollandiával került azonos csoportba a jövő januári magyar–szlovák közös rendezésű Európa-bajnokság csoportkörének sorsolásán. A budapesti eseményt a magyar együttes a második kalapból várta, és az elsőből kapta Portugáliát, a harmadikból Izlandot a negyedikből pedig Hollandiát. A 24 csapatot hat csoportba osztották, minden négyesből az első kettő jut a középdöntőbe, ahol a magyarok – továbbjutás esetén – az A és a C csoportból érkezőkkel találkoznak.
A január 13–30. között zajló torna lesz a 15. férfi Európa-bajnokság, és a 13., amelyen a magyar csapat is részt vesz. A nyitómérkőzést az új népligeti csarnokban a magyar válogatott játssza, amely a B csoportban szerepel majd.
Az egyik középdöntő-csoportnak Pozsony, a másiknak Budapest ad otthont, majd az elődöntőket, a bronzmérkőzést és a finálét a magyar fővárosban rendezik. Az öt helyszínen összesen 65 mérkőzést tartanak a 18 nap alatt.
A csoportbeosztás: A csoport (Debrecen): Szlovénia, Dánia, Észak-Macedónia, Montenegró; B csoport (Budapest): Magyarország, Portugália, Izland, Hollandia; C csoport (Szeged): Horvátország, Szerbia, Franciaország, Ukrajna; D csoport (Pozsony): Németország, Ausztria, Fehéroroszország, Lengyelország; E csoport (Pozsony): Spanyolország, Svédország, Csehország, Bosznia-Hercegovina; F csoport (Kassa): Norvégia, Szlovákia, Oroszország, Litvánia.

HN-összeállítás

Kapcsolódó cikkek:

A reményről

Azt olvasom egy okos ember, Morgan Larsson svéd író és médiaszemélyiség jóvoltából, hogy „…hosszú távon nem lehet úgy élni, mintha minden másodperc az utolsó...

Megnyílt a hazájukból elüldözött németek dokumentációs központja Berlinben

Évtizedes viták és előkészületek után hétfőn hivatalosan megnyitották Berlinben a második világháború után a hazájukból elüldözött németek történetét feldolgozó dokumentációs központot és múzeumot.   A második...

Szijjártó Péter: Európának meg kell védenie a nemzeti kisebbségeket és a vallásgyakorlás szabadságát

Európának meg kell védenie a nemzeti kisebbségeket és a vallásgyakorlás szabadságát, ugyanis a nemzeti közösségek sokhelyütt nehéz helyzetbe kerültek és támadás alatt állnak a...

Legfrissebb