2021. április 16, péntek.
Hirdetéscustom_html_banner1

Első ligás álmokkal indult az esztendő

Úgy vágott neki a 2020-as esztendőnek a Székelyudvarhelyi Szejke SK férfi kézilabdacsapata, hogy kivívja a feljutást az első ligába. Reményteljesen alakult minden, majd a koronavírus széttörte az álmokat. Szinte újra kell kezdeni mindent.

2020 a sajnálatos koronavírus-járvány fényében, a Székelyudvarhelyi Szejke SK másodosztályú férfi kézilabdacsapat életében is a nehézségek és az újrakezdés éve.

Az év nagyon szépen indult a Szejke SK számára, az együttes ott folytatta, ahol tavaly késő ősszel abbahagyta. Januárban egy nagyon színvonalas tornával hangolhatott a bajnokságra, a Nagyváradi VSK, a Fogarasi VKS és a Bukaresti Steaua voltak a vendégeik, utóbbi kettő ellen játszva a csapat megtapasztalhatta, hogy milyen egy felsőbb osztályos együttes ellen pályára lépni, ráadásul a csapat irányítója, Balázs Botond a torna gólkirálya lett.

A másodosztályos bajnokságban veretlenül állt az élen a Sipos Lóránt által irányított együttes, március elsején, a Tordai Potaissa II. elleni hazai meccs után, a pontvadászat háromnegyedének lezárulásakor matematikailag megnyerte a csoportját.

Ekkor szólt közbe a koronavírus-járvány, a bajnokságok leálltak, közben pedig kiderült, hogy a csapat anyagi helyzete nem rózsás, a játékosok a februári bérüket sem kapták meg. A nyár folyamán vezetőváltás következett be, Ilyés Szabolcs helyett Győri István lett a Szejke SK ügyvezetője, megindult az együttes pénzügyi stabilizálása, ami az önkormányzatnak és a támogatóknak köszönhetően átmenetileg megoldódott, sikerült kifizetni az elmaradt béreket is.

A csapat nem nevezett a feljutási tornára, de augusztusban megkezdhette a felkészülést az új, másodosztályos idényre. Két alapember, Balázs Botond irányító és Szász Előd beállós távozott a Szejkétől, a keretből még Kopacz István-Csongor és Lőrinczi Lehel abbahagyta a versenyszerű kézilabdázást. Az együtteshez szerződött a gólerős Szabó Benjámin, illetve a nagyifjúsági csapat több kiemelkedő sportolója (Csutak Zsolt, Tófalvi Krisztián, Tófalvi Tamás, Tankó László, Teiu Dănuț) is a felnőtt­keret tagja lett. Itt jegyezzük meg, hogy a fiatal játékos, Katona Tamás rendszeresen szerepelt idén is a román ifjúsági válogatottban. Új támogatói is lettek a klubnak, amely mezszállítót is váltott a nyáron. A csapatot nem kerülte el a járvány, októberben öt játékosuk tesztje lett pozitív, szerencsére mindannyian hamar meggyógyultak.

„A hosszúra nyúlt felkészülés után november végén kezdődött meg a bajnokság, a Szejke a negatív koronavírus-tesztek birtokában a Tordán megtartott első turnén három meccset játszott le, ebből kettőt megnyert, egyet elveszített, jelenleg a Segesvári VSK mögött a táblázat második helyén áll. Innen várhatjuk a folytatást, az év első négy mérkőzését január 19. és 22. között fogjuk játszani, a helyszín egyelőre nem ismert. Megköszönve az önkormányzat, a vállalkozók támogatását, illetve a szurkolóknak az online-platformokon keresztül adott buzdítását, nagy reményekkel és elszántan várjuk  következő, remélhetőleg sokkal stabilabb és szerencsésebb évet” – írják közleményükben az udvarhelyi csapatnál.HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

Nem tudták megmenteni a Békénybe esett kislány életét

A kórházban sem tudták megmenteni annak a gyergyószentmiklósi kislánynak az életét, aki ma a Békény-patakba esett. Az alig hétéves gyermeket Gyergyószentmiklós és Gyergyóalfalu között...

A „magyar” zászlókat kell eltávolítani a székelyudvarhelyi polgármester irodájából

A Bukaresti Táblabíróság szerdán kimondott jogerős ítélete értelmében el kell távolítani a piros-fehér-zöld zászlókat a székelyudvarhelyi városháza polgármesteri irodájából, tanácsterméből és valamennyi helyről, ahol...

Őrző-védő cég segítségével szorítanák vissza a kukázást Csíkszeredában

Csíkszeredában ezután őrző-védő cég segít a kukázás visszaszorításában, és arra kérik a lakosságot: legyen partner e törekvésben – írja szerkesztőségünkben eljuttatott közös közleményében a...

Legfrissebb