Első hely a Partium-kupán

Az FK győztes fiataljai Fotó: fkcsikszereda.ro

Az FK Csíkszereda U11-es csapata behúzta a Nagyváradon megrendezett Partium-kupát, olyan ellenfeleket megelőzve, mint a Ferencváros, az Újpest, vagy épp a Kolozsvári CFR. Incze Tibor csapata a torna során egy vereséget szenvedett el a Dunaszerdahelytől, de a helyosztón visszavágtak.

Az FK Csíkszereda U11-es csapata rendkívül erős mezőnnyel kellett szembenézzen a 21. Partiumi Magyar Napok keretein belül megrendezett első Partium-kupa gyermeklabdarúgó-tornán. Nem kevesebb mint 12 csapat mérettette meg magát, és a kétnapos nemzetközi tornán közel kétszáz, 2011-ben született játékos vett részt, négy különböző országból.
Olyan nagymúltú labdarúgó-egyesületek utánpótlás csapatai néztek farkasszemet, mint a Ferencvárosi TC, Újpesti TE, Dunaszerdahelyi DAC és Kolozsvári CFR. A torna színvonalát emelte, hogy Magyarország és a Kárpát-medence kiemelt akadémiái is képviseltették magukat. Részt vett az Illés Akadémia (Szombathely, Magyarország), a Király SE (Szombathely, Magyarország), a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia (Kaposvár, Magyarország), a Sepsi OSK (Sepsiszentgyörgy, Románia), az FC Kassa (Szlovákia), az MFA Munkács (Ukrajna) és természetesen mint rendező, a Partium Labdarúgó Akadémia.
A 36 fokos, tikkasztó meleg a legkevésbé sem könnyítette meg az FK Csíkszereda sportolóinak dolgát, a fiatal nemzedék azonban kiállta a próbát. A csoportkörben 2–1-re verték az Illés Akadémiát és 3–0-ra a Kolozsvári CFR-t, majd 1–0-ra kikaptak a DAC-tól.
A helyosztók során viszont nem volt pardon. Az Újpestet 3–0-ra győzték le, majd visszavágtak a Dunaszerdahelyi DAC-nak (2–1). A fináléban a Ferencváros volt az ellenfél, akiket ádáz küzdelemben, büntetők után 4–3-ra győztek le.

HN-összeállítás

: an accessible web community