Először rendeztek fúvóstalálkozót Alsósófalván

Hagyományteremtő szándékkal rendeztek fúvóstalálkozót Al­só­sófalván, a találkozó által a három éve működő sóvidéki zenekar ismeretségi és baráti körét kívánta tágítani.

x07_alsosofalva2_DxO
A Parajd községhez tartozó Alsósófalván három éve működik fúvósokból áló zenekar, amelynek karmestere és egyben az elmúlt vasárnapi találkozó szervezője, Molnár Andor úgy gondolta, mára eljutottak egy olyan szintre, amikor bővíthetik baráti és ismeretségi körüket, a kapcsolatok kialakulására pedig egy fúvóstalálkozó a legjobb alkalmat szolgáltatja. A zenekar életében van már példa ilyen kapcsolatépítésre, három hete például a székelyzsombori találkozón vettek részt, az alsósófalvi iskola udvarán most megszervezett zenés találkozóra pedig természetesen a Brassó megyei település zenészeit is várták, akik eleget is tettek a meghívásnak. Mellettük eljöttek és felléptek Lövéte, Parajd és Székelyvarság fúvószenekarai is.
A vasárnapi találkozó közös felvonulással kezdődött, majd a zenekarok külön-külön 20 perces műsorral jelentkeztek. A hagyományteremtő szándékkal életre hívott esemény könyvbemutatóval zárult, a jelenlévők a falu szülöttének, Farkas Attilának Az a csodálatos külföld című könyvével ismerkedhettek meg, a szerző jelenlétében.

Udvarhely-információ

: an accessible web community