Élménymotorozás

Süt a nap, száraz az aszfalt. Semmi nem akadályozta a motorosok útját Fotó: Miklós Dalma

Bikafalván is elkezdődött a motoros szezon. Vasárnap gyülekezőt tartottak a református imaház udvarán, ahol az istentiszteletet követően a jelenlévők élménymotorozáson vehettek részt.

A hét utolsó napján gyűlt össze a bikafalvi közösség egy nem mindennapi rendezvény reményében az imaház udvarán. A Rád is szükség van elnevezésű motoros találkozó elsősorban a speciális igényekkel élő személyek számára kívánt maradandó élményt nyújtani. Megteremtették a lehetőségét annak, hogy ők is kipróbálják, hogy milyen két keréken suhanni.
Az istentisztelet 11 órától kezdődött a szabadtéri sátorban. Bardócz Csaba, a bikafalvi református lelkész példamutató élettörténeteket osztott meg a gyülekezettel, amelyek alátámasztották azt, hogy a sorsfordító nehézségek ellenére sem szabad feladni a küzdelmet. A lelkész nem titkolt célja, hogy segítsen a sérülteknek megtalálni az örömöt az élet olyan apró pillanataiban, mint például a motorozás.
Az eseményen részt vettek mozgáskorlátozott gyermekek, felnőttek, valamint speciális igényekkel élő fiatalok a bikafalvi intézetből, Lókodból és Székelyudvarhelyről. Az istentiszteletet Bodrogi Csaba presbiter imádsággal zárta, majd rendre bemutatkoztak a jelen lévő motoros klubok tagjai. A székelyföldi klubok közül néhány udvarhelyi, csíkszeredai, csíkszentkirályi, felsőboldogfalvi és székelykeresztúri motoros fogadta el a meghívást. Emellett egy-két motorbiciklis érkezett Ozsdoláról és Sepsiszentgyörgyről is. A bikafalvi lelkes motorosok pedig annyian voltak, hogy már-már egy kisebb klubot is alapíthattak volna. Az amatőr sportkedvelők és a professzionális motoros klubok tagjai egyetértettek abban, hogy a sebességen kívül még egyetlen szenvedélyük van, mégpedig jót cselekedni. Ezúttal is kiálltak a nemes ügy mellett, és a vasárnap hátralévő részében élménymotorozásra vitték a bátor jelentkezőket.
– A motorozás feltöltődést és szabadságot jelent, és ezt szeretnénk megmutatni mindenkinek – ismertette az élménymotorozás célkitűzését Márk János szentgyörgyi presbiter. A motorkerékpáros egyesületek tagjai először a speciális igénnyel élő jelentkezőket, majd a gyermekeket és a felnőtt vendégeket is elvitték egy-egy felejthetetlen körre. A motoros felvonulás az imaháztól a Csicser utca végéig tartott.

Miklós Dalma

: an accessible web community