Elmarad az oltszemi diMANSIONS retró zenei fesztivál is

Elmarad idén is az oltszemi diMANSIONS fesztivál – jelentették be tegnap a szervezők. Minden megvásárolt jegy érvényes marad a 2022-es új időpontra, vagy utalványokká alakítható, amelyekkel belépőket lehet kiváltani olyan jövőbeli eseményekre idén, amelyek a diMANSIONS védjegyét hordozzák.

 

Közleményben tájékoztatták az oltszemi diMANSIONS fesztivál szervezői a retró zene kedvelőit, hogy idén is, akárcsak tavaly, elmarad a rendezvény. Mint írják közleményükben, a hatóságoknak a tömegrendezvények szervezésére vonatkozó intézkedéseire vártak. Mint írják, kiderült, hogy az Országos Vészhelyzeti Bizottság „határozata szerint a júniusi események 1000 nézőre korlátozódnak”.

„A határozat ezenkívül számos olyan előírást is tartalmaz, amelyek megfelelő alkalmazása további tisztázást igényelnek, és erre valószínűleg csak a következő hetekben kerül sor. Mindezt figyelembe véve nem maradt más választásunk, mint 2022-re halasztani a fesztivál klasszikus formáját” – olvasható a közleményben.

A szervezők szerint döntésüket nagy nyomás alatt hozták meg, ugyanis a fesztivál meghirdetett időpontjáig nagyon rövid idő maradt. „Úgy gondoljuk, hogy a megadott feltételek mellett sem a nézőknek, sem a művészeknek nem tudnánk a diMANSIONS eredeti koncepciója szerinti élményt nyújtani, megvalósításához és fenntartásához pedig nagy erőfeszítéseknek tettük volna ki a csapatot is” – olvasható a közleményben.

Ugyanakkor azt is előrebocsátják, hogy mivel nem szeretnék, „hogy az élmény teljesen elmaradjon”, alternatív lehetőségeken dolgoznak, így azt tervezik, hogy „a nyár során közönségünknek lehetősége legyen találkozni azokkal az előadókkal, akik a fesztivál hirdetésében szerepelnek, új helyszínen, biztonságos és törvényes keretek között, több kisebb rendezvényen”.

A szervezők hangsúlyozzák, hogy minden megvásárolt jegy érvényes marad a 2022-es új időpontra, vagy utalványokká alakítható, amelyekkel belépőket lehet váltani a diMANSIONS védjegyét hordozó jövőbeli eseményekre. A közlemény szerint a további lehetőségekről és részletekről a következő napokban tájékoztatják a közönséget.