2021. május 9, vasárnap.
Hirdetéscustom_html_banner1

Elmarad a székely rangadó

A versenynaptár szerint ma és holnap kellett volna összemérje erejét a román jég­ko­rong­baj­nok­ság­ban a Csíkszeredai Sportklub és a Gyergyói HK a Vákár Lajos Műjégpályán. A páros találkozó közös megegyezésre elmarad.

Székely rangadót kellett volna rendezzenek a román jégkorongbajnokságban, ám a ma és holnap 18.30-ra kiírt Csíkszeredai Sportklub – Gyergyói HK találkozók elmaradnak.

Előzetesen a Gyergyói HK kérte a mérkőzések elnapolását, amelyben a Csíkszeredai Sportklub partner volt. Igaz, időközben az is kiderült, hogy a csíki csapatban is felütötte a fejét az új koronavírus.

A múlt hét elején egy játékos adott pozitív mintát, amelyet követően a teljes keret, beleértve a játékosokat és a szakmai stábot, karanténba vonult. Hétfőn pedig újabb tesztelés következett, amely végén további két sportoló szervezetében mutatták ki az új koronavírust. A keret negatív tesztet produkáló fele már jégen van, és készül a további küzdelmekre. A pozitív tesztet produkáló sportolókat 8 napon belül újratesztelik, és amennyiben negatívak lesznek, akkor visszatérhetnek a jégre.

A héten viszont két páros összecsapást megrendeznek a román jégkorongbajnokságban. Brassóban a helyi Corona a Sapientia U23 csapatát fogadja, míg a Galaci VSK a Bukaresti Steauát látja vendégül. A találkozókat ma és holnap egyaránt 18.30-tól rendezik.

Változás a magyar keretben

Rajna Miklós kikerült a lengyelek elleni mérkőzésekre készülő magyar jégkorong-válogatott keretéből. A szakmai stáb Hetényi Zoltán mellé Bálizs Bencét, a MAC HKB Újbuda, valamint Márkus Leventét, az UTE kapusát hívta be.

A 20 éves Márkus korábban még nem volt válogatott, rajta kívül Révész Marcell újonc még a névsorban. A keretet így három kapus, kilenc hátvéd és 14 csatár alkotja, köztük van Becze Tihamér is, a Sportklub csatára. A válogatott kilenc hónap kényszerszünet után lép jégre ismét: november 5-én este és 7-én délután is Lengyelország lesz az ellenfél a Tüskecsarnokban a Tippmix Nemzetek Tornája keretében. Ezeken a találkozókon debütál az új kanadai szövetségi kapitány, Sean Simpson.

A meccseken korlátozott számban jelen lehetnek a szurkolók is. Az MJSZ az ülőhelyek felére értékesít belépőket, ezeket kizárólag online lehet megvásárolni az Eventim hálózatában. A találkozón kötelező lesz a nézők számára a szájat és orrot eltakaró maszk viselése.

A két magyar–lengyel az idei világbajnoki felkészülés első állomása a nemzeti együttes számára. A soron következő divízió I/A csoportos tornát 2021 májusában rendezik Ljubljanában, ahol ellenfeleik a házigazda szlovénok mellett a franciák, az osztrákok, a koreaiak és a romániaiak lesznek.HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

Több mint 5500 személyt oltottak be ma délig a bukaresti oltási maratonon

A szervezők szerint péntek délután óta 5547 személyt immunizáltak, 2261-et a Palotacsarnokban és 2186-ot a Nemzeti Könyvtárban. A péntek délután négy óra és hétfő reggel...

Fakitermelőket bírságoltak

Panasz alapján a Környezetőrség biztosai két erdőkitermelési munkálatokkal foglalkozó vállalkozást ellenőriztek a Nagy Kürüc telep határában. A helyszíni vizsgálatok során bebizonyosodott, hogy az erdőkitermelési munkálatokat...

Elegendő az oltóanyag a nyájimmunitás eléréséhez

Románia garantáltan elegendő oltóanyagot kap a nyájimmunitás eléréséhez - jelentette ki péntek este a COVID-19 elleni oltáskampányt koordináló országos bizottság (CNCAV) elnöke. Dr. Valeriu Gheorghiţă...

Legfrissebb