Ellenfelet kaptak

A BL után újabb tornát rendezhet Székelyudvarhely | Fotó: Hodgyai István

Kolozsváron sorsolták ki szombaton a férfi asztalitenisz Európa Kupa második fordulójának csoportjait, a Bajnokok Ligájától búcsúzó Székelyudvarhelyi ISK-SZAK a lengyel és osztrák bajnokkal, illetve a cseh ezüstérmessel került egy csoportba.

Újabb rangos asztalitenisz-tornának ad otthont a székelyudvarhelyi sportcsarnok az férfi asztalitenisz Európa Kupa csoportkörének második fordulójában. A Székelyudvarhelyi ISK-SZAK csapata a negyedik helyen végzett csoportjában a Bajnokok Ligája első szakaszában, így a második számú európai kupakiírásban, az Európa-kupában folytatja nemzetközi szereplését.
A szombati, Kolozsváron megtartott sorsolást követően a szé­kelyudvarhelyiek a C csoportba kerültek, ahol lengyel, osztrák és cseh ellenfelek várnak György Szilárdékra. A lengyel Lotto Polski Cukier Gwiazda Bydgoszcz és az osztrák Solex-Consult TT Wiener Bécsújhely megnyerte országa bajnokságát, míg a cseh SF SKK El Nino Prága ezüstérmes lett. Az osztrák és a cseh csapatok, az ISK-SZAK-hoz hasonlóan, a Bajnokok Ligájából érkeztek.
Külön elismerést jelent a szé-
kelyudvarhelyiek számára, hogy az európai szakszövetség döntése értelmében a C csoport küzdelmeinek Székelyudvarhely adhat otthont október 21–23. között. A kvartett első két helyezettje a kieséses szakaszban folytathatja a küzdelmeket.

Szász Csaba

: an accessible web community