Elkezdték a munkálatokat a Brassói úton

Gázvezetéket fektetnek le a Zsögödi Nagy Imre utcában. Új cső, új árok Fotó: Balázs Árpád

Befejezték a víz- és csatornavezetékek lefektetését a Zsögödi Nagy Imre utcában, az úttest aszfaltozása és a járdák javítása még folyamatban van, miközben a gázvezetékek cseréje is elkezdődött. Emellett nekifogtak dolgozni a Brassói út két szakaszán, a Natúr lakópark felé vezető úton, Zsögödfürdőn, a Hargita és a Bérc utcákban. Több munkaponton még nem fogtak neki az ivóvíz- és szennyvízhálózat vezetékeinek lefektetéséhez, illetve cseréjéhez.

Gázvezetéket fektetnek le a Zsögödi Nagy Imre utcában. Új cső, új árok Fotó: Balázs Árpád
Gázvezetéket fektetnek le a Zsögödi Nagy Imre utcában. Új cső, új árok Fotó: Balázs Árpád

[dropcap]M[/dropcap]ár lefektették a vezetékeket a Nagy Imre utcában, viszont javítások még lehetnek a későbbi ellenőrzések során – tudtuk meg Oláh Sándor mérnöktől. A Harvíz Rt. regionális víz- és csatornaszolgáltató projektfelelőse arról tájékoztatott, hogy az úttestet visszaaszfaltozták, folyamatban van a járdák javítása. Antal Attila alpolgármester úgy látja, a harvizes projekt ezen a területen igen nehézkesen halad.
– A vezetékeket lefektették, az talán rendben is van, de az úttesten a fővezeték mentén, valamint az oldalági bekötések nyomán és a járdákon nagyon nehezen haladnak az úttest helyreállításával, hétről hétre várjuk, hogy fejezzék be – fogalmazott.
Emellett az utcában 2-3 hete a gázszolgáltató is elkezdte a vezetékek cseréjét. Ez nem akadályozza a projektet, és az ütemtervnek megfelelően haladnak – tudtuk meg Antal Attilától.
Dolgoznak a Brassói úton
Közben elkezdődtek a munkálatok a Brassói út két szakaszán: a Harom utca és a város végén levő Lukoil benzinkút között új szennyvízhálózat készül (270 m gyűjtővezeték és 170 m nyomóvezeték). A Zöld Péter utca és a Jégpálya negyed között a meglévő elavult szennyvízvezetéket cserélik 520 m hosszú távon – tájékoztatott Oláh Sándor. A projektfelelős hozzátette, ismét dolgoznak a Natúr lakópark felé vezető úton, itt a tavaly ősszel a magas talajvízszint miatt kimaradt két nehéz szakasz, ezeket most folytatják.
Ezzel párhuzamosan Zsögöd­fürdőn 1175 méter szennyvízvezeték kiépítése kezdődött el, a Hargita utcán pedig 2690 régi ivóvízvezeték cseréje van folyamatban. Az ivóvíz után a Hargita utcában lefektetnek 580 m új szennyvízhálózatot is – ismertette a jelenleg zajló munkálatokat.
A Bérc és Mikó utcában összesen 440 m új szennyvízvezeték készül, a Bérc utcában már dolgoznak, hamarosan következik a Mikó utca is. Az úttestek és a járdák visszaaszfaltozása, illetve javítása zajlik a Zsögödi Nagy Imre utca mellett a Fürdő és a Hajnal utcában is.

Befejezetlen munkák
Korábban elkezdték a Hargita utca mellékutcáiban is az új szennyvízhálózatok lefektetését (Búza, Olt, Sas utca), de ezeken a helyszíneken egyelőre munkaerő hiányában szünetelnek a munkálatok. Nem kezdték még meg a szennyvízhálózat lefektetését a Rét (360 m), Tető (350 m), Levendula (260 m)és Kőbánya (660 m) utcákban – tudtuk meg Oláh Sándortól. Illetve Csíkszentléleken és Fitódban is vannak még befejezetlen munkálatok, a falvakon átvezető megyei út alatti átfúrásokkal készülnek a rákötések a lefektetett szennyvízvezetékekre.

Háromszéki Eszter