2021. június 18, péntek.
Hirdetéscustom_html_banner1

Elkezdődött az U15-ös lány focibajnokság: Vendégsikerek a nyitányon

Huszonhét csapat részvételével kezdődött el az U15-ös lány labdarúgó országos bajnokság. A csapatokat hét csoportba sorolták földrajzi elhelyezkedésük szerint, így a két Hargita megyei csapat az 1. csoportban a Maros és Kovászna megyei gárdával meccsel. Vendégsikerekkel rajtolt a pontvadászat az 1. csoportban.

Rövid, de annál eseménydúsabbnak ígérkezik az U15-ös lányok országos labdarúgó bajnoksága. A bajnokságba harminc csapat nevezett, ezeket öt négycsapatos és két ötcsapatos csoportba sorolták a gárdák földrajzi elhelyezkedése szerint. A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) határozata szerint minden, a férfi 1. Ligában szereplő klubnak kötelezően indítania kellett egy lánycsapatot az U15-ös bajnokságban, ha ezt nem tudta megtenni, akkor megállapodást kellett kössön egy női gárdát működtető klubbal. Egyébként öt 1. ligás klub kötött megállapodást már létező női csapattal, míg tizenegy döntött úgy, hogy saját gárdával vesz részt a pontvadászatban.
Az 1. csoportban Hargita, Maros és Kovászan megye csapatai kaptak besorolást, számukra a pontvadászat kedden a második fordulóval kezdődött el. A Székelyudvarhelyi Vasas Femina és az FK Csíkszereda is idegen környezetben lépett pályára, mindkét Hargita megyei gárda győzelemmel térhetett haza. Az FK Csíkszereda a VSK Marosvásárhely ellen játszott és magabiztosan győzött a Maros-parti városban. A Portik Helga és Szőcs Renáta által felkészített lányok közül Erős Teodora hétszer, Serbán Beáta kétszer, míg Moldován Viola egyszer vette be a hazaiak kapuját, így az FK 10–0-ra nyert Marosvásárhelyen.
A Székelyudvarhelyi Vasas Femina Sepsiszentgyörgyön az OSK ellen lépett pályára és fordulatokban gazdag mérkőzést játszott. Miután a hazaiaktól Révész megszerezte a vezetést a 16. percben, Lakatos egyenlített ki a 40. percben, ám Révész tíz perccel később újra betalált a Vasas Femina kapujába. A vendégek viszont az 58. percben Godra révén egyenlítettek, majd a 63. percben Benczédi a győztes találatot is megszerezte, így a Vasas Femina 3–2-re nyerte a meccset.
Ma 14 órától a VSK Marosvásárhely a Sepsi OSK-t fogadja, míg 18 órától Csíkszeredában lesz az FK – Vasas Femina meccs. Szombaton a csíkiak a sepsiszentgyörgyieket, az udvarhelyiek a Maros-parti lányokat fogadják.
A hét csoportelső mellett a legjobb csoportmásodik is továbbjut, a nyolc gárdát két négyes csoportba sorolják, ahol egy kört játszanak a csapatok, a két csoportgyőztes pedig a bajnoki címért vívja a döntőt.

Kopacz Gyula

Kapcsolódó cikkek:

Megnyitották a Csíki Székely Múzeum legújabb kiállítását

Lányok, asszonyok Nagy Imre művészetében – ezzel a címmel nyílt meg péntek este a Csíki Székely Múzeum legújabb időszakos tárlata. Gyarmati Zsolt múzeumigazgató köszöntőjében...

Áramkiesés több településen

Villanyáram nélkül maradt 45 fogyasztó a Csíkszentgyörgy községhez tartozó Egerszéken. Az áramkiesést egy fa okozta, amely az erős szél és esőzés következtében rádőlt a...

Csökkent a foglalkoztatottak aránya az első negyedévben

Az idei első negyedévben 60,8 százalékra csökkent a munkaképes korú, azaz a 15 és 64 év közötti lakosság foglalkoztatási aránya az előző negyedévben jegyzett...

Legfrissebb