Elkezdődött a portalanítás

Portalanítás kezdődött Gyergyószentmiklóson. Van mit összetakarítani FOTÓ: BARABÁS-PÁL HAJNALKA

Elkezdték portalanítani tegnap Gyergyószentmiklós egyetlen sugárútját. Bár több kommunikációs csatornán is értesítették a környéken lakókat az akcióról, nem sikerült teljesen kiüríteniük a parkolókat. További aszfaltutakon is tervez hasonló karbantartást a városháza.

Alapos takarításba kezdtek Gyergyószentmiklóson a mellékgazdaság, a Vitalissima Kft. munkatársai. 12 órától tervezték elindítani a seprőautókat a Testvériség sugárút két körforgalom közötti szakaszán. Pénteken valamennyi lépcsőház ajtajára felhívást függesztettek ki, és az autók szélvédőjére is feltűzték a felszólítást, hogy az út két oldalát hagyják szabadon a lakók és parkoljanak máshol, hogy hatékony lehessen a takarítás. Ennek ellenére délben még rengeteg autó tartózkodott a parkolókban, a helyi rendőrség kereste meg a járművek tulajdonosait. A seprőautó szinte fél órát várakozott, ameddig annyira sikerült felszabadítani az utat, hogy érdemes legyen hozzálátni a takarításhoz.
– A nagy portalanító autónkat és a kis seprőgépet is bevetjük, utóbbi a járdákat fogja megtisztítani. Miután a port összetakarítottuk, az utat magasnyomású vízsugárral mossuk le – tájékoztatott az utcatakarítás menetrendjéről Len Emil Balázs, Gyergyószentmiklós alpolgármestere. A város más utcáin is elvégzik a közeljövőben ezt a munkát, várhatóan könnyebben meg tudják szervezni a takarítást, hiszen a legforgalmasabb útszakaszt délutánra „rendbe hozták”.
– Meg szeretném köszönni azoknak, akik elvitték az autóikat, legközelebb hátha többen lesznek. A várost közösen kell megtakarítsuk és széppé tegyük – mondta az alpolgármester. Mint fogalmazott: a portalanítást rendszeressé tenné a polgármesteri hivatal, havi rendszerességgel szerveznék meg a továbbiakban.

Barabás-Pál Hajnalka