Elkezdődött a Feltöltő fesztivál szervezése: Töltekezés keresztény értékekkel

Háromnapos fesztivált terveznek, cél a kereszténység megélése Fotó: Boncina-Székely Szidónia

Egy év kihagyással idén ismét megszervezik a nagy érdeklődésnek örvendő keresztény zenefesztivált Gyergyószentmiklóson – adta hírül sajtótájékoztatón a Feltöltő Egyesület szervezőcsapata. A június végi, háromnaposra tervezett fesztivál szervezői közé önkéntes fiatalok jelentkezését várják.

Magyarországi és erdélyi zenekarokkal, előadásokkal, mozival és meglepetésekkel készülnek a Feltöltő idei kiadására: a keresztény értékeket középpontba helyező fesztivál hosszabb időtartammal, több helyszínnel várja idén az érdeklődőket.
– Tavaly többszöri újratervezés után a járványhelyzet miatt elmaradt a fesztivál, de idén mindenképp szeretnénk sort keríteni rá, mert soha nem volt még ilyen nagy szükség a töltekezésre, a remény átadására, mint most – mondta Kántor Boglárka főszervező.
Hozzátette: a felekezetközi szervezőcsoport tagjai római és örmény katolikus, református, unitárius és baptista gyülekezetekhez tartoznak, a fesztivált az ökumenizmus jegyében hirdetik meg.
Az első alkalommal 2019-ben szervezett rendezvény iránti érdeklődésből – közel nyolcezer látogatója volt a kisvárosban két nap alatt – kiderült, hogy nagy az igény az igazi keresztény értékeket közvetítő fesztiválra, bebizonyosodott, nem idejétmúlt az eszme, hanem a mindennapokban megélhető érték a fiatal generációk számára is. A fesztivál ezen célja továbbra is megmarad, fokozatosan szeretnék bővíteni, hogy 2025-re nemzetközivé nőhesse ki magát – hangzott el a sajtótájékoztatón.
A tervek szerint tizenegy zenekar lép fel a június 25–27. között szervezett eseményen, a részletes programot a járványhelyzet alakulásának függvényében május közepén hozzák nyilvánosságra.
A szervezési teendőkbe fiatal önkénteseket is szeretnének bevonni: az első találkozót április 21-én, délután öt órakor tartják a Szent István-plébánián, de a fesztivál közösségi oldalán, üzenetben is lehet jelentkezni.

Boncina-Székely Szidónia