Elkezdődött a bérletek árusítása a Székelyföldi Filharmóniánál

Székelyföldi Filharmónia

Szeptember 27-én szimfonikus koncerttel kezdődik a Székelyföldi Filharmónia 2015–2016-os évada. Bő egy hónappal azelőtt, augusztus közepétől már lehet kedvezményes árú bérleteket váltani.

Székelyföldi Filharmónia
Székelyföldi Filharmónia

[dropcap]V[/dropcap]áltozatosság, minőségi szórakoztatás, a fiatal tehetségek támogatása – nagyjából ez az a három szempont, amely mentén megtervezték az új évadot, tudtuk meg Bodurian Ágotától, a Székelyföldi Filharmónia művészeti titkárától. Rangos meghívottakra idén is lehet számítani, már visszajáró vendégnek számít Alexei Nabioulin zongoraművész, de Bálint János fuvolaművész, Pavel Nersessian, a Moszkvai Zeneakadémia és a Bostoni Egyetem tanára, zongoraművész is koncertezik majd Székelyudvarhelyen. A 2015–2016-os évadban is megrendezik az Őszi Zenei Kavalkádot, amelynek éppen a változatosság adja az érdekességét, jövő tavasszal pedig a ClassJazzFestet. Könnyedebb hangvételűre tervezik az újévi hangversenyt, amely ezúttal egy filmzenei műsor lesz, árulta el a művészeti titkár.
A Székelyföldi Filharmónia elkötelezte magát a fiatal tehetségek támogatása mellett, ezért évente több ízben is lehetőséget adnak számukra szólistaként bemutatkozni egy-egy kamarakoncerten. Fiatal zeneakadémisták, országos előadóversenyek győztesei léphetnek fel így zenekari kísérettel. Ugyanakkor az Udvarhelyről elszármazott fiatal művészekre is figyelnek, ősszel például Haáz Bence oboaművész és zenekara lép fel.
Bodurian Ágota sikeresnek értékelte a tavalyi évadot, amelyben nőtt az érdeklődők száma. Ezt a vonalat szeretnék tovább vinni, tette hozzá. Az elmúlt évad fénypontjának egyébként Virginie Robilliard francia hegedűművész koncertje bizonyult, és Rákász Gergely koncertorgonistát is nagyon szerette a közönség.
Minden évadban általában havi egy szimfonikus koncerten vehetnek részt a zenekedvelők, emellett 4-5 egyéni műsor, kamarahangverseny színesíti a repertoárt. Általában bő félszáz koncertet rendez évente a Székelyföldi Filharmónia, ezek túlnyomó része bérletes előadás. A bérletet váltók száma pedig megközelíti az 500-at.
Bérleteket a Művelődési Ház pénztáránál lehet vásárolni, jegyeket viszont a koncertek helyszínén is. A diákbérletért – akárcsak az elmúlt évadban – 30 lejt kell fizetni, enyhén emelkedett a nyugdíjasbérlet ára, 40 lejről 50-re, a szakmai, vidéki, illetve felnőttbérleteket szintén a tavalyi áron lehet megvásárolni.

Asztalos Ágnes