Elindult az adománygyűjtés

Jól bevált kezdeményezést próbálnak meghonosítani Gyergyóban | Fotó: László F. Csaba/archív

Gyergyószéki civil szervezeteket támogathatnak tegnaptól nagyköveteken keresztül az első gyergyószentmiklósi Fuss Neki! programon szep­tember 25-ig. A népszerű közösségi kezdeményezéshez 21 szervezet csatlakozott egy-egy jó üggyel a városért.

Az elmúlt időszakban a részt vevő civil szervezetek feladata a nagykövetek toborzása volt. Összesen 342 gyergyószéki lakos döntött úgy, hogy szalad, gyalogol vagy biciklizik szeptember 25-én egy jó cél érdekében – tájékoztatott Elekes István, a program felelőse.
Adományozni bárki tud. A fel­ajánlást Fuss Neki! weboldalán lehet megtenni, miután kiválasztottuk a számunkra megfelelő civil szervezetet és célt, amit támogatni szeretnénk. A szervezet nagyköveteinek profilján kell jelölni az összeget, amivel támogatni szeretnénk az általa képviselt civil szervezetet, ezt pedig ki lehet fizetni azonnal kártyás fizetéssel, banki átutalással, de a Polaris Oktatási Központban is elfogadják, készpénzben.
Az adománygyűjtés szeptember 25-ig tart, ekkor fognak a szervezetek és nagykövetek közösen szaladni, gyalogolni, biciklizni. A közös esemény megnyitóját a gyergyószentmiklósi futballpályán tartják, ahol lehetőséget biztosítanak a sportolásra, de van olyan civil szervezet is, akik máshol – például falvakon – teszik meg a bevállalt távokat, ők saját maguknak biztosítanak helyszínt. A program felelőse elmondta, hogy egyetlen feltétel van: az adott napon 11 és 1 óra között kell megtörténjen a sportesemény. Teljesen ismeretlen vizekre evezett a Gyergyóért.ro közösségi program és a Civil Háromszög az első ízben megrendezett gyergyószéki kezdeményezéssel. A program iránti néhány szkeptikus és kétkedő vélemény hamar elillant, és most már a visszajelzésekből kiderül, hogy nagyon pozitívan fogadták a város lakói – jelentette ki a program felelőse. Hozzátette, sikeresnek és népszerűnek gondolják az első alkalommal megrendezett kezdeményezést, és remélik, hogy az évek alatt összegyűjtött tapasztalatok után még ennél is több embert érhetnek majd el vele.

Fórika Dóra

: an accessible web community