2022. szeptember 28, szerda.
Hirdetés : an accessible web community

Eldől a HSC sorsa

Szövetségi Büró-ülést, illetve rendkívüli közgyűlést tart ma a Román Jégkorong Szövetség. Szám szerint 16 pontot kell megvitassanak az érdekeltek. Többek közt napirenden van a HSC Csíkszereda és a Brassói Corona elengedése a MOL Ligába, illetve a honi bajnokság versenynaptára is. Előbbire igennel kell szavaznia a küldötteknek, míg utóbbit módosítani kell.

Ma eldől, kinek fog kedvezni az RJSZ döntése
Ma eldől, kinek fog kedvezni az RJSZ döntése

[dropcap]E[/dropcap]ldőlhet ma, hogy részt vehet-e a jégkorong MOL Ligában a HSC Csíkszereda, illetve a Brassói Corona, hiszen a Román Jégkorong Szövetség (RJSZ) 11, illetve 13 órától ülésezik. Előbb a Szövetségi Büró ül össze, hogy megvitassa a 16 napirendi pontból álló tervezeteket, majd utána az RJSZ rendkívüli közgyűlésén hagyja jóvá azt.
A napirendi pontok között több olyan is van, ami befolyásolja a megyei csapatok soron következő idényét. Többek közt szerepel a különböző bajnokságok (felnőtt férfi és női, U20, U18 és U16) versenynaptárának, illetve lebonyolítási rendszerének elfogadása, megvitatása. A 2015/2016-os Románia-kupa kiírása és lebonyolítása. A Brassói Corona, illetve a HSC Csíkszereda csapatainak a MOL Ligába való elengedése, illetve a különböző ifjúági csapatok a magyar bajnokságban való részvételének engedélyezése. Nem utolsósorban megválasztásra kerülnek a különböző bizottságok tagjai is.
A legérdekesebb kérdés mindenféleképpen az, hogy a két csapatot elengedik-e a MOL Ligába, illetve sikerül-e módosítani az előzetesen kiadott versenynaptáron. Utóbbi azért fontos, mert az RJSZ által elsőre kiközölt versenynaptár (40 mérkőzésből álló alapszakasz) fedi a MOL Liga versenynaptárát. A helyzet megoldása érdekében a két MOL Liga-csapat többféle módosító javaslatot adott be a román elnökséghez. A két csapat mellett a Magyar Jégkorong Szövetség is egyeztetett a honi szövetséggel, hogy ne akadályozzák a két csapat terveit. Kérdés, hogy ezek meghallgatásra kerülnek-e.
Ha nagyon le akarjuk egyszerűsíteni a dolgokat, akkor három lehetőség van. Egyik az, hogy elengedik a csapatokat a MOL Ligába és a román bajnoki pontvadászat kiírását is módosítják.
A második lehetőség az, hogy elengedik a csapatokat, de nem módosítanak a kiíráson. A harmadik lehetőségként a tiltás jöhet szóba.
Az első és az utolsó variáció tiszta. A második viszont érdekes, de egyben nem meglepő húzás lenne. Ez pedig nem kedvezne a HSC Csíkszeredának, ellenben a Brassóval. A Brassó jó helyzetben van, hiszen, ha ez történik, akkor két csapatra való játékosa van. A rendes kerettel játszana a MOL Ligába, míg a másikkal a román pontvadászatban ütögetne el. A Corona továbbá jó helyzetben van olyan szempontból is, hogy az ifjúságiakkal is tudna nevezni.
A HSC esete viszont bonyolultabb. A felnőttcsapatban alig van 20 játékos és legalább 15 kellene még ahhoz, hogy mindkettőben párhuzamosan részt vegyen. Ez az út egyelőre sötét alagút. Ifjúságiakkal nem tudja feltölteni a csapatot, hiszen ezek a játékosok az ISK Csíkszeredához tartoznak, ami egy másik klub, és Romániában nem létezik kettős leigazolás.
A kérdés adott tehát, de ma délutánra okosabbak leszünk. Mint ismeretes, a Szövetségi Büróban csupán egy székelyföldi képviselő van Cseke Szilárd révén, aki a HSC Csíkszeredát képviseli.
A többiek nagyrészt bukarestiek és galaciak.

Darvas Attila

Előző cikkHa nem fúj a szél
Következő cikkGyász

TOVÁBBI CIKKEK:

Videó – Székelyföld Magazin 2022. szeptember 27.

Gyergyó-térségben jártunk, sorolom is a mai magazin témáit. Egy gyergyószentmiklósi alkotóházba kalauzoljuk Önöket. Majd a gyergyóditrói épület maketteket mutatjuk be. Végül betekintést nyújtunk a...

Hivatalos a jobboldali választási győzelem Olaszországban

A belügyminisztérium kedden közölt végleges adatai szerint az Olasz Testvérek, a Liga és a Hajrá Olaszország alkotta jobbközép szövetség a kétszáz fős felsőházban 112,...

A hagyományos családmodell mellett álltak ki

A hagyományos családmodell melletti elkötelezettségüket hangoztatták a romániai és magyarországi katolikus püspöki konferenciák állandó tanácsai a Nagyváradon tartott kétnapos tanácskozásuk végén, kedden – közölte...

Legfrissebb