Együtt egymásért, gyergyószentmiklósiakért

Hetedik alkalommal indítja útjára a gyergyószentmiklósi önkormányzat az Együtt egymásért, gyergyószentmiklósiakért programot. Mint mindent, ezt is újra kellett gondolni a világjárvány miatt. A karitatív akcióhoz kapcsolt rendezvényekről le kellett mondani idén, a gyűjtést viszont megszervezik. 

 

Idén is összefogja az adományozni óhajtókat a városháza szociális osztálya, hiszen a tapasztalat azt mutatja, adventi időszakban az emberek szívesen adnak sajátjukból azoknak, akiknek kevesebb jutott. Rászorulóból sincs hiány, viszont régebb gyakran előfordult, hogy míg egy család több helyről is kapott tartós élelmiszer-csomagot, másokról teljesen megfeledkeztek. A szociális osztály adatbázisa szolgál alapul, hogy olyan családok között osszák szét a begyűlt adományokat, akiknek az anyagi helyzetét előzetesen ellenőrizték, az adomány így a lehető legjobb helyre jut. 

– Három üzletben, a Sláger Centerben, a Kordial és BBmarket nevűekben lesznek kihelyezve a gyűjtődobozok, ahová a tartós élelmiszereket várjuk november 29. és december 20. között, valamint a szociális igazgatóság székhelyén is lehet adományozni munkanapokon – ismertette a program idei szabályait a gyergyószentmiklósi önkormányzat sajtóreferense, Kertész László. A korábbi években a városban működő civil szervezetekre volt alapozva a jótékonysági akció, kulturális és sportegyesületek szerveztek programokat a gyűjtőpontoknál, hogy minél több adakozót odavonzzanak. Idén ezek a programok elmaradnak, a civil szervezeteket azonban további együttműködésre kérte a városháza szociális igazgatósága. 

– Azt szeretnénk, ha a civil szervezetek is beszállnának az adománygyűjtésbe, ha megszerveznék maguk közt és együtt hoznák el nekünk a felajánlásokat – részletezte a városháza elképzelését Kertész László. Idén elsőként az egyszülős családokon, illetve az egyedül élő időseken segítenek a jótékonysági program keretében, de ha sok felajánlás érkezik, akkor más rászoruló családoknak is juttatnak belőle. Tavaly közel 300 családot ajándékoztak meg karácsony előtt a város egészét átfogó jótékonysági program segítségével.Barabás-Pál Hajnalka