Együtt, egymásért

Ötven családnak jut az élelmiszercsomagokból. Gazdagabb lesz az ünnepük FOTÓ: BARABÁS-PÁL HAJNALKA

Húsvétkor is adakoznak a gyergyószentmiklósiak. Az Együtt, egymásért, gyergyószentmiklósiakért program keretében 50 család asztalára kerül tartalmas élelmiszercsomag.

Ötven családnak lesz gazdagabb a húsvétja az Együtt, egymásért, gyergyószentmiklósiakért elnevezésű akció keretében. Gyergyószentmiklóson sokan gondoltak most, ünnep előtt a nehéz anyagi körülmények között élőkre. Friss kalács, édesség és tartós élelmiszerek kerültek a csomagokba, melyeket a napokban juttatnak el a címzettekhez a gyergyószentmiklósi önkormányzat szociális osztályának alkalmazottai. A felajánlások többnyire vállalkozóktól érkeztek.
– Örvendetes, hogy nemcsak karácsonykor aktuális, hanem húsvét előtt is az Együtt, egymásért, gyergyószentmiklósiakért program. Ráadásul most nem is volt bejelentve a program indítása, kérés nélkül adakoztak a vállalkozók – ismertette Kertész László, a gyergyószentmiklósi városháza sajtószóvivője.
Az ötven élelmiszercsomagot a napokban szállítják ki, többnyire egyedül élő idősekhez. Az utóbbi hetekben tíz újabb család került be a szociális igazgatóság adatbázisába, mindegyikre ismerősök vagy szomszédok hívták fel a figyelmet. Ezek a családok is kapnak most a felajánlásokból.

Barabás-Pál Hajnalka

: an accessible web community