Hirdetés

Egyre családbarátabb Hargita megye

Huszonegy Family-friendly minősítést ítélt oda a Hargita megyei turisztikai vállalkozásoknak a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás (Visit Hargita).

Bíró István
Becsült olvasási idő: 2 perc
Egyre családbarátabb Hargita megye
Fotó: Bíró István

A diplomaosztó eseményt péntek délelőtt a madéfalvi Amadé panzióban tartották, amelyen a turisztikai vállalkozások képviselői mellett jelen volt Răzvan Pascu influenszer, Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Csibi József, az Amadé panzió menedzsere és Szabó Károly, a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás ügyvezető igazgatója. Utóbbi rámutatott:

kiemelt céljuk, Hargita megyét még jobban besorolják a zöld és családbarát megye kategóriába.

– Tudatosan célozzuk és segítjük a családokat előnyben részesítő turisztikai vállalkozásokat, mert a megye adottságai nagyon előnyössé teszik erre a címre, és évről évre egy saját magunk által felállított minősítésrendszer szerint meghirdetjük ezt az akciót, amelyre négy kategóriában lehet pályázni: szálláshely, vendéglő, természeti látványosságok, illetve program. Mindegyiket megnézzük, kipróbáljuk, és helyszínen tett látogatás után csak azoknak adjuk oda a minősítést, amelyek maradéktalanul megfelelnek a családbarát elvárásnak, ahol valóban figyelembe vesznek mindent, a babakocsitól egészen a tizenéves gyermekek részére szükséges berendezésekig és eszközökig – mutatott rá Szabó Károly, akitől azt is megtudtuk, 2020-tól összesen 154 alkalommal ítélték oda a minősítést, 136 vállalkozásnak. A szolgáltatások közül 26 étterem, 63 szálláshely, 51 program és 12 látványosság lett családbarát.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!