2021. június 22, kedd.
Hirdetéscustom_html_banner1

Egymásra szervezett mérkőzések

Egyik kezével simogatott a Román Jégkorong Szövetség, míg a másikkal méretes pofont osztott ki, legalábbis ami a HSC Csíkszeredát és a Brassói Coronát illeti. A két csapatot elengedte a Szövetségi Büró a MOL Ligába, ám az eredeti versenynaptáron már nem módosítottak. Egyazon hétvégén így a csapatok két fronton kellene helytálljanak. Érdekes hetek elé néznek a csapatok.

Nehéz szezon elé néz a Brassó és a HSC Fotó: Pál Zoltán
Nehéz szezon elé néz a Brassó és a HSC Fotó: Pál Zoltán

[dropcap]S[/dropcap]zövetségi Büró-ülést, illetve rendkívüli közgyűlést tartottak a Román Jégkorong Szövetségnél (RJSZ). A tagok 16 pontot kellett megvitassanak, illetve elfogadjanak. Több olyan pont is szerepelt, amelyben érdekeltek voltak a megyei, illetve a MOL ligás csapatok.
A testületben viszont csak egy megyei vezető volt Cseke Szilárd révén, aki a HSC Csíkszeredát képviselte. A további tagok bukarestiek, illetve galaciak.
Az RJSZ hozzájárult ahhoz, hogy a HSC Csíkszeredát és a Brassói Coronát elengedjék a magyar–román közös bajnokságba, azaz a MOL Ligába. Továbbá engedélyezte az ifjúsági csapatok részvételét a magyar korosztályos bajnokságokba. Itt az ISK-HSC Csíkszereda, a Gyergyószentmiklósi ISK, a Felcsík SK és a Brassó volt érdekelt.
Megszavazta a testület a felnőttbajnokság versenykiírását, amelyen az eredeti tervekhez képest nem változtattak. Tehát maradt a 40 mérkőzéses alapszakasz, amelyet az elődöntők és a helyosztók követnek. Az alapszakasz során mindenki játszik mindenkivel, négy alkalommal. Egy hétvégén dupla meccset játszanak, azaz szombaton és vasárnap. Az alapszakasz szeptember 11-én kezdődik és jövő év februárjában ér véget. A HSC Csíkszeredát és a Brassói Coronát ez a döntés a lehető legrosszabbul érintette, hiszen egyazon hétvégén két fronton is helyt kell álljanak: a román pontvadászatbanis, és a MOL Ligában is.
A szövetség sem a Brassói Corona, sem a HSC Csíkszereda módosító javaslatait nem fogadta el, sőt úgy néz ki, hogy a Magyar Jégkorong Szövetség közbenjárása is hiábavaló volt azon ügy érdekében, hogy fentebb említett két csapat sorsán könnyítsen. Ez a döntés viszont várható volt, mint ahogyan jeleztük tegnapi lapszámunkban. Nehéz hetek elé néznek a két csapat vezetői, hiszen ütőképes keretet kell kialakítsanak annak érdekében, hogy bírják a kétfrontos harcot.
Döntés született a 2015/2016-os idény Románia-kupa-tornájáról is. A sorozat versenykiírása nem változott a tavalyihoz képest. A hat részt vevő csapatot – HSC, Corona, Galaci Dunărea, Bukaresti Steaua, Gyergyószentmiklósi Progym, Bukaresti Sportul Studențesc – két hármas csoportba sorolják. A csoportgyőztesek fogják játszani a kupadöntőt, míg a másodikok a harmadik helyért játszhatnak. A tornát december 17–20. között rendezik. A helyszín Gyergyószentmiklós lesz, amennyiben vállalja a szervezést.
A román bajnokságban, illetve kupában az átigazolási határidő december lesz, amely rövidebb, mint a nemzetközi átigazolási határidő.

Megoldást kell találni
A Szövetségi Büró-ülés után telefonon értük el a Csíkszeredai Sportklub elnökét, Hodos Lászlót, akit hidegzuhanyként ért a hír. „Ez egy patthelyzet, amelyre a lehető legszűkösebb idő alatt megoldást kell találjunk. Izgalmas napok elé nézünk. Le kell üljünk és át kell beszéljük a helyzetet. Meg kell nézzük, hogy milyen megoldásokat tudunk találni arra, hogy nyugodtan részt vehessünk mindkét bajnokságban” – jegyezte meg Hodos.

Kapcsolódó cikkek:

Megnyílt a hazájukból elüldözött németek dokumentációs központja Berlinben

Évtizedes viták és előkészületek után hétfőn hivatalosan megnyitották Berlinben a második világháború után a hazájukból elüldözött németek történetét feldolgozó dokumentációs központot és múzeumot.   A második...

Szijjártó Péter: Európának meg kell védenie a nemzeti kisebbségeket és a vallásgyakorlás szabadságát

Európának meg kell védenie a nemzeti kisebbségeket és a vallásgyakorlás szabadságát, ugyanis a nemzeti közösségek sokhelyütt nehéz helyzetbe kerültek és támadás alatt állnak a...

Lukács Antal pere: Házi őrizet helyett hatósági felügyelet

Megszüntette a házi őrizetet és hatósági felügyelet alá helyezte a Brassói Ítélőtábla Lukács Antal és Bálint Enikő vádlottakat. Az intézkedés 60 napig érvényes. Ez...

Legfrissebb