Egy helyett száz székely zászlót!

Egy helyett száz székelyzászlót tűzetne ki az Erdélyi Magyar Szövetség azokon a településeken ahol az önkormányzati épületekről le kellett venni a lobogót. Gyergyóremetei vállalkozók keresték meg a szövetséget, és ajánlottak támogatást a tervhez,  így díjmentesen biztosítanak száz székely lobogót rúddal együtt a település lakóinak, hogy házaikra kitűzzék.

– Láttuk az elmúlt időszak történéseit, a Dan Tanasă ellen indított perünk,  az Úz-völgyi incidens kapcsán tett feljelentés sikertelenségét, a Minority SafePack elutasítását, rá kellett jönnünk hogy a jogi út mellett másképp is cselekedni kell –indokolta Mezei János, az Erdélyi Magyar szövetség társelnöke az új program indítását. Mint elmondta, nemcsak a politikusoktól, közéleti szereplőktől kell tetteket várni a magyarság megmaradásáért, hanem mindenkinek tennie kell ennek érdekében.

Most a remetei lakosság kérhet lobogót az EMSZ-tôl, de minden olyan településen hasonlóan járnak el, ha igényli a lakosság. A zászlót egy megállapodás aláírásával kaphatják meg a lakók, amelyben vállalják hogy legalább két évig kitűzik, gondozzák a jelképet. A Gyergyóremetére szánt 100 lobogó közül harmincnak már van gazdája, a maradék hetvenre a 0756-976520-as telefonszámon jelentkezhetnek a község lakói.