Egy a sok közül, mégis veszteség

Bárki hosszasan tudná sorolni, hogy mi minden jó maradt el immár a második tavaszunkat gúzsba kötő világjárvány miatt. Villanásnyi volt a jelenlétünk karácsony és húsvét előtt Csíkszereda főterén, morzsányi a szeretet, amit ajándékoztunk a járókelőknek. Emlékszünk még?

A több mint tíz civil szervezet, amely a Szeretetmorzsát életre hívta 2012. decemberében, megpróbál a jelenleg érvényben lévő szabályok szerint működni, megélik hívatásukat az új feltételek mellett is, mégis hiányérzetet szül, hogy elmarad közös szolgálatunk és nem találkozhatunk egymással, valamint a város lakóival, a korábbi években már-már hagyományossá vált körülmények között.

Csak remélni tudjuk, hogy némely polgártársunknak is hiányzunk, és hogy mások is várják, hogy az előttünk álló években – talán új köntösbe öltöző világban – visszatérjünk mindahhoz, ami megőrzésre érdemesnek bizonyult: az önzetlen ajándékozáshoz, az élő szóhoz és zenéhez, a szeretet megannyi megnyilvánulási formájához. Még akkor is, ha az csak egy morzsányi.

Áldott ünnepet kívánunk!

Családi Elhelyező Központok Szövetsége, Csibész Alapítvány, Csíki Anyák Egyesülete, Csíkszeredai Egyesület a Nagycsaládokért , Fokoláré mozgalom, Gyulafehérvári Caritas, Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezete, Juventutti Alapítvány,Márton Áron Katolikus Férfiak Szövetsége, Romániai Magyar Cserkésszövetség – Csík körzete, Szent Tamás Alapítvány