2021. június 17, csütörtök.
Hirdetéscustom_html_banner1

Edzőváltás a Sportklubnál

Két év után távozik a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapatának sikerkovácsa, a kanadai Jason Morgan. A szakvezető a német másodosztályban szereplő Heilbronner Falken csapatának irányítását veszi át.

Kétezer-tizenkilencben érkezett Csíkszeredába és két éven át volt a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapatának szakvezetője a kanadai Jason Morgan. A kiváló szakember viszont elköszönt, miután a német másodosztályban szereplő Heilbronner Falken csapatához írt alá.
A csíki csapattal az elmúlt két idényben a maximalizmusra törekedett. Kiváló játékosokat sikerült idehoznia a klub támogatóival közösen. Olyannyira, hogy mindkét idényben a bajnoki címekre törekedett. A 2019/2020-as idény jól indult, hiszen sikerült elhódítani a Román Kupát, majd bőszen menetelt a csapat az Erste Liga fináléja felé. Ám a koronavírus közbeszólt. Megosztott elsőségben volt része a Ferencvárossal, míg a román bajnokságban nem hirdettek győztest.
A 2020/2021-es idény viszont nagyon erőltetettre sikerült. Alighogy a csapat elkezdte az idényt, a koronavírus letarolta a keret nagy részét. Ennek ellenére összejött a döntőbe jutás a Román Kupában, de a címvédés elmaradt. Az Erste Ligára viszont nagyon összerakta a keretet, magabiztosan hódította el a csapat a győztes serleget.
A román bajnokság döntőjében is nagyon közel volt az arany, a harmadik meccs felénél már zsebben volt a bajnoki cím. Ám ekkor megtört valami a csapat játékában és nem volt visszaút innen, hogy a Brassó végül beelőzze a csíkiakat.
A szakember nehéz szívvel, de büszkén távozik Csíkszeredából. „Nehéz szívvel hagyok itt rengeteg szép emléket, amelyet kék-fehérben élhettem át. Abban a kiváltságos helyzetben voltam, hogy nagyszerű sportolókat készíthettem fel. A családommal két éven át saját otthonunknak tekintettük Csíkszeredát, és nagyon sok szép emlék fűződik ide, és nem utolsósorban barátságok. Ti Sportklub-szurkolók igazán nagyszerűek vagytok, hihetetlen élmény megtapasztalni benneteket. Nagyon remélem, hogy a következő idénytől visszatérhettek a lelátóra. Kívánom a legjobbakat nektek, a klubnak, a játékosoknak és a támogatóknak a jövőt illetően!” – fogalmazott Jason Morgan a Sportklub szurkolók közösségi oldalán.
A DEL2-ben érdekelt Heilbronner csapatában kapott lehetőséget az elmúlt idényben a csíkszeredai születésű Reisz Áron is, aki 42 meccsen 13 pontig jutott.

A csíki csapattól ugyanakkor elbúcsúzott Mathieu Tousignant is, aki a brit bajnokságban szereplő Nottingham Panthers csapatát fogja erősíteni a következő szezonban. A 31 esztendős sportoló igazi szív-lélek játékos volt kék-fehérben, aki nem a gólszerzésben vagy az előkészítésben vállalt szerepet, hanem az ellenfeleket gyötörte. Az Erste Ligában 40 meccsen 27 pontot termelt.

Darvas Attila

Kapcsolódó cikkek:

Ezer alá csökkent a kórházi kezelésre szoruló fertőzöttek száma

Romániában ezer alá csökkent szerdán a kórházi kezelésre szoruló, és kétszáz alá az intenzív terápián ápolt koronavírusos fertőzöttek száma. Az Stratégiai Kommunikációs Csoport jelentése szerint...

Videó – Székelyföld Magazin 2021. június 16.

A közel száz tagú Csíkszentsimoni Ifjúsági Koncertfúvós zenekar munkáját mutatjuk be Önöknek, továbbá szó lesz a csíkszentsimoni sportcsarnok és a Csíkkozmást érintő turisztikai tervekről...

Menesztette a parlament a nép ügyvédjét

Formálisan is felmentette a parlament szerdán Renate Webert az ombudsmani tisztségből, miután előző nap tevékenységi beszámolója elutasításával megvonta tőle a bizalmat. A Nép ügyvédjének is...

Legfrissebb