2022. október 1, szombat.
Hirdetés : an accessible web community

Edzésbe állnak a Sportklubnál

Pár nap múlva megkezdik a nyári alapozást a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapatánál. Az Erste Liga és román bajnoki címvédő játékosai eddig egyénileg készültek a soron következő szezonra, ám jövő héttől már a közös edzéseké a főszerep.

Ellentétben az elmúlt idényekkel, alaposan kinyúlt a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapatának nyári pihenője, hiszen a keret „csak” jövő hétfőn, azaz június 20-án gyűl össze és kezdi meg a közös felkészülést a soron következő szezonra. Hozó Levente, a kék-fehérek másodedzője lapunk kérdésére megjegyezte, hogy nem szerettek volna korábban edzésbe állni.
„Nagyon hosszú és fárasztó volt az idényünk, a következő pedig még hosszabb lesz. Több játékosunk is különböző válogatottakban volt, így nekik is szerettünk volna extra pihenőt adni. Ez nem azt jelenti, hogy lazsáltak a sportolók, hiszen egyénileg készültek. A közös, úgynevezett csoportos felkészülés kezdődik június 20-án” – fogalmazott Hozó.
A felkészülés az előzetes tervek szerint két részből tevődik össze. Az alapozást Csíkszeredában végzi a csapat, majd július végén kéthetes pihenő következik. Ezt követően augusztus 8-án Karcfalván, a Székelyföldi Jégkorong Akadémia központjában kezdik meg a jeges felkészülést a szeptemberi rajtra.
A Sportklub másodedzője a felkészülési meccsekre rátérve megjegyezte, hogy nem szeretnék túlhajszolni a csapatot. „A tervek között négy felkészülési mérkőzés szerepel. Egyelőre két-két meccset tervezünk a Brassói Coronával és a Gyergyói HK-val, oda-vissza alapon. Ám ha megszervezik és meghívnak a Gyilkos-tó-kupára, akkor azzal is beérjük.”
A Csíkszeredai Sportklub csapatára a korábbinál nehezebb idény vár, hiszen amellett, hogy az Erste Liga, a román bajnokság, valamint a Román Kupa 2022/2023-as idényében kell helytállniuk, pluszfrontként bejött még a Kontinentális Kupa.
Itt Hozó megjegyezte, hogy várhatóan a sorozat első körében – amelyre szeptember végén kerül sor – csatlakoznak, amely rendezési jogára a Sportklub leadta kérelmét. Ezen kvartettből várhatóan a csapat továbblép, és majd a második kör lesz izgalmas október végén.
Ha mindez nem lenne elég, a Román Jégkorongszövetség a 2021/2022-es idény Román Kupa-küzdelmeit áttolta szeptemberre. Itt a kék-fehéreknek hátravan még a Galaci VSK elleni csoportbeli meccsük, amelyet ha sikerrel vesznek, akkor jöhet a Bukaresti Steaua elleni finálé. A tervek szerint mind a Galac elleni meccset, mind a döntőt – függetlenül azok résztvevőitől – Csíkszeredában rendezik.

Darvas Attila

TOVÁBBI CIKKEK:

Működhetnek a csíkszeredai iskolák a magasabb energiaárak mellett is

Zavartalanul működhetnek tovább az oktatási intézmények – nyomatékosította ismételten a szülők megnyugtatása érdekében Korodi Attila polgármester a csíkszeredai önkormányzat pénteki ülésének legelején. A városvezetés...

Ukrajnai területeket csatolt el Oroszország

Aláírta Vlagyimir Putyin orosz elnök a csatlakozási szerződést négy megszállt ukrajnai régió vezetőjével pénteken a Kremlben. Az Európai Tanács ugyanakkor hivatalos nyilatkozatban utasította el...

Ünnepi műsorral kedveskedtek a szépkorúaknak az idősek nemzetközi napján

Az öregedés művészete címmel tartott előadást Simó Irma pszichológus és művészetterapeuta az idősek nemzetközi világnapja alkalmából a megyeháza amfiteátrumában. A Hargita Megye Tanácsa alintézményeként...

Legfrissebb