2021. június 24, csütörtök.
Hirdetéscustom_html_banner1

Döntőben a Sportklub

Az első perctől az utolsóig uralta a Csíkszeredai Sportklub a Galaci VSK elleni elődöntő negyedik mérkőzést, és végül háromgólos győzelmet arattak. Ezzel pedig bejutottak a román bajnokság döntőjébe, ahol a Brassói Corona lesz az ellenfelük. Pénteken kezdődik a finálé.

Egy győztes meccsre volt a Csíkszeredai Sportklub attól, hogy bekerüljön a román jégkorong-bajnokság döntőjébe, ahová már a Brassói Corona egy nappal korábban kvalifikálta magát. Hogy ezt elérje, a Galaci VSK-t kellett két vállra fektetni, miután összesítésben 2–1-re vezettek az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcban.
Jó iramban kezdték a csapatok és azonnal egymásnak estek. Az már az első percektől látszott, hogy a fehérorosz játékvezetők ezúttal nem annyira szigorúak, mint egy nappal korábban, és engedték a csapatokat érvényesülni. Ez már egy nappal korábban is a Sportklubnak feküdt jobban, és ez ezúttal is így történt. A hetedik percben Combs mattolta Onodit. Ezt követően a Galac előnybe került, de nem sikerült élniük a lehetőséggel, majd öt az öt ellen Machala vasat talált. A Sportklub rákapcsolt, ám Taratuhin előbb vasat talált, majd az üres kapuba nem tudta bepofozni a pakkot. Pár perc múlva pedig Casaneanu is szétfaragta a vasat. A kihagyott helyzetek pedig meg is bosszulták magukat. Polinyin volt eredményes emberelőnyben. A végszó még így is a Sportklubé lehetett volna, de Taratuhin újfent a kapuvasat találta el.
A második felvonásra ezúttal is sokkal jobban jött ki a Sportklub. Több lehetőség is adódott, majd jött a gól is. Emberelőnyben Blackwater mattolta Onodit. A kék-fehérek akár el is dönthették volna a mérkőzés és egyben a párharc sorsát a későbbiekben. Zsinórban három emberelőnyt kaptak, ám egyikkel sem sikerült élni. A folytatásra a fehérorosz játékvezetők mindent befújtak, és a játékosokat innen is és onnan is sorjába rakták ki a büntetőpadra. Nem igazán voltak öt az öt ellen a felek. Ezzel együtt a gólok is elmaradtak.
A záró felvonásra is határozottan jött ki a hazai csapat, és a 44. percben Taratuhin a két kapuvasa után végre betalált. A folytatásra a Galac igyekezett változtatni és feljebb tolta a védekezését, de nem igazán sikerült helyzetet kialakítaniuk Adorján kapuja előterében. Az 50. percben előnyben játszhatott a Sportklub, ám ebből Irimia szépített és hozta vissza a vendégek reményeit. A kék-fehérek viszont megrázták magukat, és a hajrához érkezve eldöntötték a mérkőzést. Előbb Láday, majd Maylan is betalált, végleg eldöntve a mérkőzés és egyben a párharc sorsát.
Pénteken máris kezdődik a finálé, amely ezúttal is Brassói Corona – Csíkszeredai Sportklub csatát fog hozni. A Román Kupában a Cenk alattiak, míg az Erste Ligában a csíkiak győzedelmeskedtek. Most a harmadik egymás elleni finálé következik, amely rendhagyó módon az egyik fél harmadik győzelméig fog tartani.

Román bajnokság, elődöntő, 4. mérkőzés
Csíkszeredai Sportklub – Galaci VSK 5–2 (1–1, 1–0, 3–1)
Gólszerzők: Combs (7.), Blackwater (27.), Taratuhin (44.), Láday (57.), Maylan (58.), illetve Polinyin (19.), Irimia (51.).
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3–1 a Sportklub javára.

A döntő műsora
1. mérkőzés, április 30.: Brassói Corona – Csíkszeredai Sportklub
2. mérkőzés, május 1.: Brassói Corona – Csíkszeredai Sportklub
3. mérkőzés, május 4.: Csíkszeredai Sportklub – Brassói Corona
4. mérkőzés (ha szükséges), május 5.: Csíkszeredai Sportklub – Brassói Corona
5. mérkőzés (ha szükséges), május 7.: Brassói Corona – Csíkszeredai Sportklub

Darvas Attila

Kapcsolódó cikkek:

Hitvallást tettek a papjelöltek

Kovács Gergely érsek június 29-én, Szent Péter és Szent Pál apostolfejedelmek ünnepén a gyulafehérvári székesegyházban szenteli pappá a ditrói Küsmődi Csongor-Ignác, a csíkszentimrei László...

Zérós kóla

Ronaldónak újra sikerült megrajzolnia önmaga karikatúráját. Élőben. Miközben, mondhatnánk: mert önmaga lenni. Pedig a támogatók jól tejelnek, és ezt az UEFA is jól tudja....

Töltekező nap vállalkozóknak Csíkszentdomokoson: Keresztény üzletvezetőket várnak

Június 26-án, szombaton a csíkszent­domokosi Márton Áron Múzeum szervezésében lelkinapot tartanak olyan vállalkozóknak, vezetőknek, akiknek fontos az Istennel való kapcsolatteremtés. A kölcsönös lelki támogatásra,...

Legfrissebb