2021. június 24, csütörtök.
Hirdetéscustom_html_banner1

Döntetlent játszottak Romániával

A román U17-es labdarúgó-válogatott Csíkszeredában készül és összemérte erejét az FK Csíkszereda U19-es csapatával. Több helyzete volt az FK-nak, de nem sikerült győzni.

Hétfő óta Csíkszeredában készül a román U17-es labdarúgó-válogatott, amely keretében a Székelyföldi Labdarúgó Akadémia két növendéke is helyet kapott Omar El-Sawy és Bârsan Lucian révén. A Daniel Mogoșanu szövetségi kapitány által felkészített válogatott az FK Csíkszereda bentlakásában van elszállásolva és az edzéseket az FK sportbázisán tartják.
Tegnap pedig felkészülési mérkőzést is játszottak az FK Csíkszereda U19-es alakulatával.
Szemerkélő esőben és hidegben vette kezdetét a 2 x 30 perces mérkőzés, melyen a válogatottban kezdő volt az U17-es Omar El-Sawy is. Az első komolyabb helyzet Csala nevéhez fűződött, aki a 9. percben a tizenhatos sarkáról fölé bombázta a labdát. A 22. percben a sárga mezesek kerültek helyzetbe, de Karácsony bravúrral hárított. Nem sokkal később Bujdosó távoli löketét, majd Csala közelről leadott lövését is megfogta a román válogatott hálóőre.
Szünet után Botorok is próbára tette a vendégek kapusát, majd a 48. percben El-Sawy került ziccerbe a csíki tizenhatosban, lövése kevéssel szállt fölé. Az 57. percben ígéretes román támadást láthattunk, egy szép beadást követően egy közeli fejest Lukács hatástalanított. A végső sípszó előtt Baga jobboldali beadását Bujdosó rúghatjta rá, sajnos nem találta el jól a labdát, mellé ment.
A meccs után az FK U19-es csapatának vezetőedzője, Demény Norbert elmondta, hogy nem mindennap lehet a román válogatott ellen játszani, így mindenképp hasznos találkozó volt. Másrészt a bajnoki szünet miatt is jól jött ez a meccs, hisz lehetőséget adhatott több olyan játékosnak is, akikkel a jövőben számol.
Felkészülési mérkőzés: FK Csíkszereda U19 – U17 Románia 0:0 (0:0). FK Csíkszereda U19: Karácsony (Lukács 30.) – Gergely, Vajda (Lázár 30. (Szabó 40.), Veregut, Baga (Rácz 30.), Szondi, Bujdosó, Csala, Szabó (Tamás 30.), Botorok, Barabási.

HN-összeállítás

Kapcsolódó cikkek:

Amikor Dionüszosz grabancon ragad…

Amikor ezeket a sorokat írom, még fogalmam sincs, hogy mi lett a Németország–Magyarország válogatott labdarúgó-mérkőzés végeredménye. Bezzeg önök, akik most olvassák az újságot, ezzel...

Otthon a jövőnek: hivatalosan is felavatták a farkaslaki Tündérkert Napköziotthont

Ünnepelni gyűlt össze Farkaslaka lakossága, kicsik és nagyok egyaránt, ugyanis ma délután hivatalosan is átadták a Tündérkert nevet viselő napköziotthont. Az újonnan épült oktatási intézményben...

Tűz ütött ki Balánbányán: egy szoba teljesen kiégett

Tűz ütött ki szerdán kora reggel egy balánbányai lakóépületben. A ház tulajdonosa, egy 77 éves beteg, idős nő könnyebb kéz- és arcsérülést szenvedett.  A...

Legfrissebb