2021. április 14, szerda.
Hirdetéscustom_html_banner1

Döntetlent játszott az SZFC és a Gelence

Nem volt igazán átütő ereje az FC Székelyudvarhelynek, így valamelyest hátrányból várhatja a labdarúgó 3. Ligába való feljutásért folyó harc visszavágóját. Szombaton hazai környezetben az elején gólt kapott a Kovászna megyei bajnoktól, amit a Gelencei Nemere majdnem a végéig meg tudott tartani. A hosszabbításban jött az egyenlítés, így teljesen nyitott maradt a kérdés, hogy ki szerzi meg a harmadosztályos indulási jogot.

Akartak az udvarhelyi focisok, de semmi nem jött össze Fotó: Barcsa István
Akartak az udvarhelyi focisok, de semmi nem jött össze Fotó: Barcsa István

Mintegy hétszázan látogattak ki szombat délután a sétatéri stadionba, hogy végigkövessék két székely együttes mérkőzését, akik a 3. Ligába való feljutásért csapnak össze. Az odavágón – a sorshúzást követően – az FC Székelyudvarhely volt a házigazda, a Botorok János és Szin Ferenc által irányított együttes célja az volt, hogy valamelyest könnyebbé tegye az egy hét múlva esedékes visszavágót. Nem éppen így történt.
A mérkőzést megszeppenve indította a hazai együttes, a Gelencei Nemere pedig megragadta az alkalmat, leginkább pontrúgásokkal veszélyeztetett. Egy beadásra rosszul is jött ki kapujából Sebestyén, igaz, hogy ezt még talán a támadót is meglepte, nem csapott le a játékszerre, pedig ott volt az üres kapu. A 11. percben Roman Ilie már számított a beadásra, egy szögletet íveltek középre, teljesen szabadon hagyták az ellenfelet, akinek nem volt nehéz dolga, a hálóba fejelte a labdát (0–1).
A bekapott találat sem éb­resz­tette fel az udvarhelyieket, vérszegény támadásokat vezettek, míg a vendégek leginkább arra összpontosítottak, hogy zárják a területeket. Egyenlítésre így is volt lehetőség még az első játékrészben, előbb Simon Arnold puskázott el egy ziccert, amit mellélőtt, aztán Szőcsnek nem volt szerencséje, tizenhatról leadott lökete a kapufát érintve hagyta el a játékteret.
A pihenő valamelyest jót tett az SZFC-nek, feljavult a támadójáték, de azt is hozzá kell tenni, hogy sok volt a technikai hiba, a pontatlanság. Az 50. percben Simon A. előtt adódott újabb kecsegtető lehetőség, két védő szorításában nem cselezett, hanem megpróbálta átemelni a kissé kinn lévő hálóőr feje mellett, ez sikerült is, csupán a játékszer elkerülte a kaput.
Csordogált a játék a végső sípszó felé, kevés olyan lehetőséggel, ami megemlíthető. A háromszékiek remekül semlegesítették a támadásokat, sőt a 90. percben akár megduplázhatták volna előnyüket: Csutak lövését Sebestyén nem kis bravúrral tolta ki. Jó pár néző már hazaindult, amikor Szőcs zúgott el a jobb szélen, két védőt is kicselezett, majd középre ívelt, ahol remek ütemben érkezett a csereként beálló Tamás Előd, fejese védhetetlenül zúgott a kapuba.
A középkezdést követően pedig a játékvezető véget vetett a találkozónak. 1–1, ami semmit sem döntött el, csupán lépéselőnyben van a Gelence. Tegyük hozzá, a győzelemhez sokkal jobb játék, jobb foci kellett volna.
„Vannak hibák, amiket ki kell javítanunk a második meccsre, egyes játékosoknak megremegett a lába, érződött, hogy ilyen szinten nincs tapasztalatuk. Nem úgy jött ki a lépés, ahogy elterveztük. A mérkőzésen sebezhető volt az ellenfél védelme, de mi szinte minden lehetőségünket kihagytuk. A feljutás sorsa nem dőlt el. Az ellenfélnél is vannak komoly tapasztalattal rendelkező játékosok, de ha nem hagyjuk, hogy játsszák a sokpasszos játékukat, és rájuk tudjuk erőltetni a miénket, akkor sikerülhet a feljutás” – összegzett a találkozót követően Botorok János, az SZFC edzője.
A visszavágót június 27-én, szombaton 17 óra 30 perckor rendezik Gelencén.

Józsa Csongor

Labdarúgó 3. Liga, selejtező, odavágó

FC Székelyudvarhely – Gelencei Nemere 1–1 (0–1)
Vezették: Barbu Marian Alexandru – Dragoș Bogdan Ioan (mindketten Fogaras), Ileș Dan Lucian (Brassó). Megfigyelők: Kanyaró Attila (Marosvásárhely) és Ioniță Andrei (Bukarest).
Gól: Tamás Előd (90+3), illetve Ilie Roman (11.).
SZFC: Sebestyén Attila, Balázsi Csaba, Demény Norbert, Péter Mózes, Szécsi Barna, Péter Levente (66., Tamás Előd), Bálint Rajmund (76., Simon Norbert), Bálint Róbert, Simon Arnold, Cătălin Doltea, Szőcs László.
Gelence: Gâteș Lucian, Rákosi Zsigmond, Márkos Szilárd, Marincea Nicolae, Stana Robert, Fogarasi Cristian (88., Vulcan Szabolcs), Csulak Attila, Bărbăsescu Daniel, Roman Ilie, Gerotă Alin (78., Gáspár Levente), Adui Szabolcs.

Előző cikkEzüstérmes a VSK
Következő cikkTöbb volt benne

Kapcsolódó cikkek:

Zsuzsi mesevilága: a csupa rózsaszín sütiműhely

András Zsuzsi tíz éve készít süteményeket, tortákat. Amikor elkezdte, alig volt 9 éves. „Minden egy szülinapi bulival indult: egy adag muffint készítettünk édesanyámmal ajándékba...

Menesztették az egészségügyi minisztert – Nincs veszélyben a kormánykoalíció

Menesztette tisztségéből Florin Cîţu kormányfő Vlad Voiculescu USR-s egészségügyi minisztert, a tárca vezetését ügyvivő jelleggel Dan Barna miniszterelnök-helyettes veszi át. Az Államelnöki Hivatal megerősítette,...

„Míg a többiek játszottak, én a farakás mögött faragtam”

György Gábor fafaragó mester Csíkszentkirályon született, nevelkedett és a mai napig ott él feleségével. Szülőfaluja idén Vitos Mózes-életműdíjjal köszönte meg a munkásságát. Faragott alkotásainak...

Legfrissebb