2021. április 14, szerda.
Hirdetéscustom_html_banner1

Döntetlen Zsilvásárhelyen

Két fordulóval a másodosztályú labdarúgó-bajnokság alapszakaszának vége előtt azzal a tudattal léphetett pályára az FK Csíkszereda csapata Zsilvásárhelyen, hogy egy esetleges győzelem esetén visszaverekedhette volna magát a legjobb hat közé. A gól nélküli döntetlenre végződött mérkőzésen a játékvezető látszólag szabályos góltól fosztotta meg a piros-feketéket.

Küzdelmes első félidőt láthattak a televíziós közvetítésbe bekapcsolódó nézők, amely során ritkán forogtak veszélyben a kapuk.

Jól jött a szünet
Az első igazi helyzetet a hazaiak alakították ki a 12. percben, Cioiu lapos lövését védte Gyenge, igaz, közben a játékvezető les miatt kifelé ítélt szabadrúgást. Az első negyed óra végén Mészáros középre tartó lövését jegyezhettük fel, ám a hazai hálóőr magabiztosan fogta a felvidéki támadó próbálkozását. A félidő második felében többször is bizonytalankodott az FK védelme. A 25. percben egy hazai szögletet követően alakult ki veszélyes helyzet a vendégek kapuja előtt, a 38. minutumban Paraschiv közeli próbálkozását pedig csak bravúrral tudta hatástalanítani Gyenge. A játékrész utolsó perceiben beszorult a székelyföldi csapat, jól jött a szünet Valentin Suciu tanítványainak.

Gól volt, gól nem volt
Nem változott a játék képe a második játékrész elején. Továbbra is veszélyesebben támadtak a Pandúrok. A 60. percben egy jól eltalált hazai lövés csak kevéssel kerülte el az FK kapujának bal alsó sarkát. Rögtön ezután változtatott a csíkiak szakvezetése, Mészáros helyére Toni Suciu érkezett. A 76. percben Schieb helyett Bara, Casiadi helyett pedig Pintér lépett pályára a piros-feketéknél, 5 perccel később Takács helyét Palmeș vette át.
Megnyomta a hajrát az FK. A 86. percben góllá érett a vendégek igyekezete, ám Horia Mladinovici játékvezető les miatt érvénytelenítette Bor találatát. A visszajátszás alapján nem tűnt egyértelműnek a szituáció. A hosszabbítás utolsó percében Lixandru piroslapot érően szabálytalankodott a hazai 16-os előtt, a szabadrúgást Kelemen a kapu mellé tekerte, ez volt az összecsapás zárómomentuma. A megszerzett egy ponttal az FK a táblázat 9. helyére jött fel, és megőrizte esélyét a rájátszásba kerülésre.
A labdarúgó Liga2 20. fordulója ma az U Craiova 1948–Konstancai Farul összecsapással zárul, a Kolozsvári U és a Temesvári ASU Poli szabadnapos volt. Az FK Csíkszereda szombaton, hazai pályán zárja az alapszakaszt a CSM Slatina gárdája ellen.

Farkas Endre

Kapcsolódó cikkek:

Zsuzsi mesevilága: a csupa rózsaszín sütiműhely

András Zsuzsi tíz éve készít süteményeket, tortákat. Amikor elkezdte, alig volt 9 éves. „Minden egy szülinapi bulival indult: egy adag muffint készítettünk édesanyámmal ajándékba...

Menesztették az egészségügyi minisztert – Nincs veszélyben a kormánykoalíció

Menesztette tisztségéből Florin Cîţu kormányfő Vlad Voiculescu USR-s egészségügyi minisztert, a tárca vezetését ügyvivő jelleggel Dan Barna miniszterelnök-helyettes veszi át. Az Államelnöki Hivatal megerősítette,...

„Míg a többiek játszottak, én a farakás mögött faragtam”

György Gábor fafaragó mester Csíkszentkirályon született, nevelkedett és a mai napig ott él feleségével. Szülőfaluja idén Vitos Mózes-életműdíjjal köszönte meg a munkásságát. Faragott alkotásainak...

Legfrissebb