Dőltek a bábuk a Septimiában

Az esélyegyenlőség jegyében fo­gyatékkal élők számára rendezett ingyenes bowlingversenyt a székelyudvarhelyi Septimia Sport Klub. A kétnapos eseményen három megyéből közel hetvenen vettek részt.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 1 perc
Dőltek a bábuk a Septimiában
Mindenki lehetőséget kapott. Esélyegyenlőség | Fotó: Hodgyai István Fotó: Hodgyai István

Közel 70 fogyatékkal élő gyerek és fiatal jelentkezett a székelyudvarhelyi Septimia Sport Klub által a Pro Down Alapítvány, a Román Bowling Szövetség és a Down-szindrómával élők országos szövetségének támogatásával szep­tember 29–30-án megrendezett ingyenes bowlingversenyre.
Az érdeklődés meghaladta a várakozásokat, hiszen nemcsak Székelyudvarhelyről, de Marosvásárhelyről, Sepsiszentgyörgyről, Barótról és Szentegyházáról is érkeztek jelentkezők. A látássérültek, a mozgássérültek és az értelmi fogyatékosok külön kategóriában indultak, minden kategória három legjobbját díjazták, de minden résztvevő egy-egy bowlingbábut és hűtőmágnest is elvihetett magával emlékbe.
– Az volt a célunk, hogy az esélyegyenlőség jegyében mindenki számára biztosítsuk a megmérettetés lehetőségét, így a fogyatékkal élők is lehetőséget kapjanak kitanulmányozni ennek a sportnak a csínját-bínját – közölte a szervezők részéről Bálint Beáta-Réka.
A Septimia Sport Klub további céljai között szerepel egy olyan para-bowlingcsapat alapítása, amellyel nemcsak a hazai, de a nemzetközi versenyeken is megméretkeznének.