Dobpergés Csíkszeredában

Dobbal vonuló fiatalok hívták fel a figyelmet a fesztiválra. Ritmusban Fotó: László F. Csaba

A Csíkszeredai Városnapok ideje alatt zajlott a XV. Dob-Ban Ritmusfesztivál, amelynek fő helyszíne a Mikó-vár volt. Világhírű előadók léptek fel, volt dobos felvonulás a Szabadság tértől a Mikó-várig, megannyi zenés kísérőprogram, és háromnapos dobos kurzus is zajlott a Művészetek Házában.

Pénteken kezdődött a háromnapos Dobmánia Erdélyi Workshop a Művészetek Házában, amely dobosoknak szólt. Szombaton és vasárnap a Mikó-várban a ritmushangszereké volt a főszerep, és már kora este sokan elfoglalták a helyeket a vár udvarán. Szombaton a koncertek hét órakor kezdődtek, a helyi Woodroom és a Barzongroove lépett fel, majd Markó Ádám magyarországi dobos is, valamint Ádám Julcsi és Melles Endre is tartott zenés-táncos előadást. Ugyancsak szombaton koncertezett a világhírű Dirty Loops együttes két tagja, Henrik Linder és Aron Mellergard.
Tegnap is tartott a dobkurzus a Művészetek Házában, és folytatódtak a kísérőprogramok is: délelőtt Cserey Csaba és Miklós Gyuri dobosok tartottak előadást, amelyet a szervezők kicsiknek és felnőtteknek is ajánlottak. Ugyancsak tegnap volt dobkör az Urban Tribal Banddel. Este Cserey Csaba és Vlad Isac dobosok léptek fel a Mikó-vár színpadán, majd a Cantodrum előadását tekinthették meg az érdeklődők, azután pedig a Dobolda lépett fel. Utolsóként a magyarországi Fusio Group zenekar lépett fel, akik dzsesszrock műfajban játszottak.

Péter Ágnes

: an accessible web community