2022. július 2, szombat.
Hirdetés : an accessible web community

Díjat kap a leggyorsabb ifjúsági is

Hivatalos versenyzőmustra, verseny, díjkiosztó – ez a második Hargita Hill Climb Challenge forgatókönyve. Tegnap a szervezői csapat sajtótájékoztatón ismertette a viadal újdonságait.

Csíkszereda központjában a holnapi versenyzőmustrával kezdődik el a Hargita Hill Climb Challenge, szombaton a Hargitafürdőre vezető úton lesz a verseny, míg este a megyeszékhelyen tartják a díjkiosztót, amelyet Tóth Gabi-koncert követ – jelentették be tegnap az esemény szervezői. A versenyzők bemutatása pénteken 19.30-kor kezdődik a Szabadság téren, szombaton pedig ugyanitt tartják a díjazást 19 órától.
– A 138A megyei út újjáépítése nagyon jó alapot teremtett arra, hogy hosszú távra tervezhessünk autóversenyeket a Hármas-
kereszttől Hargitafürdőig – mondta Korodi Attila. Csíkszereda polgármestere hozzátette, a tavalyi verseny nemcsak a résztvevőknek, hanem az autósport-kedvelőknek is tetszett..
– Amennyiben egy megyei település akár csak egy napra is a fővárosi látókörébe kerül, az nekünk jó – jelentette ki Borboly Csaba. A megyei önkormányzat elnöke hozzátette, minden olyan eseményt, amely a megyét, annak turizmusát népszerűsíti, ráadásul családbarát, azt szívesen támogatják. A szervezők részéről Teslovan Adrian elmondta, a viadal továbbra is viseli a Ritner Béla Emlékverseny nevet, hiszen akárcsak a néhai autósport-versenyszervező, az AT Motorsport célja is a fiatal pilóták segítése.
– Éppen ezért hoztuk létre a Junior Flat Out-díjat, amelyet a leggyorsabb ifjúsági, 16 és 18 év közötti pilóta kap. A kupa mellé jár egy ajándék is, ami egy pilótaképző tanfolyam – jelentette be Teslovan Adrian. László Róbert szervezési igazgató kiemelte, hogy idén lesz Fan Bus, amely a Hármaskereszt és Hargitafürdő között szállítja majd ingyenesen a szurkolókat a pályára és vissza.
– Szombaton 8.45 és 18.15 óra között teljes útzár lesz a 138A megyei úton, ám 13 és 14 óra között ideiglenesen megnyitjuk a forgalom előtt az útszakaszt. Az autósok megértésére számítunk – mondta László Róbert.

Kopacz Gyula

TOVÁBBI CIKKEK:

Csodálatos olyan ősök fiának lenni, akik az életüket áldozták a magyar hazáért

Az 1 115 évvel ezelőtti dicsőséges pozsonyi csatára emlékeztek pénteken Csíkcsomortánban. A Kárpátok őre emlékműnél a megemlékezés szavai után a Csomortányért Egyesület és Csíkpálfalva...

Kapcsolódás a világhoz, ló hátáról

Lovasterápiával segítettek tíz eltérő fejlődésű gyermeknek a csíkszentmártoni Korai Fejlesztő és Rehabilitációs Központban, hogy javuljon a kommunikációs és szociális képességük. Az ötnapos lovasterápiás foglalkozást...

Útlezárások az Ezer Székely Leány Napján

Mégis lesz lovas felvonulás szombaton, az Ezer Székely Leány Napján, ugyanis Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának sikerült ideiglenes megoldást találnia, így szombat délelőtt 8.45 és 11...

Legfrissebb