Hirdetés

Digitális, szelektív hulladékgyűjtő pontokat fognak felszerelni

Ötven digitális, szelektív hulladékgyűjtő pont létrehozására nyert támogatást a csíkszeredai önkormányzat a környezetvédelmi minisztériumtól. A beruházás minisztériumi finanszírozását rögzítő szerződést kedden írta alá elektronikus formában Korodi Attila polgármester – közölte a csíkszeredai önkormányzat.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 1 perc
Digitális, szelektív hulladékgyűjtő pontokat fognak felszerelni
Illusztráció Fotó: Asztalos Ágnes

Az elöljáró a közösségi oldalán közzétett videóban számolt be a tervezett beruházás részleteiről. Elmondta: a városban tizenhat helyszínen hozzák létre a digitális szelektív hulladékgyűjtő pontokat. Kifejtette: azért fontos a beruházás, mert lehetővé teszi, hogy pontosan mérni lehessen, melyik család mennyi hulladékot helyez el a hulladékbegyűjtőknél.

A környezetvédelmi minisztérium 2,459 millió lejjel támogatja a beruházást, amelyre még tavaly ősszel pályázott a helyi önkormányzat. Korodi elmondta: a város 74 hulladékbegyűjtő pontja közül tizenhat esetében cserélik le teljes egészében vagy részében a berendezéseket. Ötven hulladékgyűjtő szekrényt helyeznek el elsősorban Csíkszereda központi és északi részében. Megjegyezte: azért nem pályáztak ennél több új hulladékpont létrehozására, mert a pályázati kiírás ötvenre korlátozta a megpályázható digitális, szelektív hulladékgyűjtő pontok számát. Az elöljáró szerint így nő a csíkszeredai hulladékbegyűjtő szolgáltatás színvonala.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!