Digitális felzárkóztatást segítő programra lehet jelentkezni

ILLUSZTRÁCIÓ

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának megbízásából és támogatásával a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) Jótékonysági Alapítvány idén is pályázatot hirdet a Kárpátalja magyarlakta településein élők digitális felzárkóztatásának elősegítéséért. A pályázatra mától lehet jelentkezni – tájékoztatott a Miniszterelnökség Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkársága.

Az államtitkárság harmadik alkalommal hirdeti meg a kárpátaljai magyarság digitális felzárkóztatását segítő programját, amely iránt továbbra is nagy az érdeklődés. A program keretösszege idén is 15 millió forint, lebonyolítója a KMKSZ Jótékonysági Alapítvány.

A pályázatra jelentkezők szélessávú internethez való csatlakozásra és annak egyhavi előfizetés biztosításának költségeire igényelhetnek támogatást.

Pályázatot fizikai személyek, Kárpátalján működő magyar, vagy részben magyar tannyelvű oktatási intézmények és a legalább 20%-ban magyarok lakta községekben működő egészségügyi, szociális, kulturális, közművelődési intézmények nyújthatnak be.

A felhívás a www.kulhonimagyarok.hu és a www.kmkszalap.org honlapon érhető el. A kérelmeket a KMKSZ Jótékonysági Alapítványának regionális irodáiban lehet benyújtani, a benyújtási határidő 2021. május 7-e.

Az elmúlt évi pályázati kiírás keretében több mint ezer pályázat érkezett be, amelyből az elbírálás során 979 pályázat részesült pozitív elbírálásban.

„A világjárvány idején is kiemelten fontosnak tartjuk a legnehezebb helyzetben lévő nemzetrész, a kárpátaljai magyarság támogatását, ezáltal is elősegítve a kárpátaljai magyar gyerekek és fiatalok digitális oktatásban való részvételét.  Magyarország minden magyarra számít és minden magyar számíthat Magyarországra” – olvasható a közleményben.