Csütörtöktől lomtalanítás Csíkszeredában

A húsvéti ünnepkor idén április első hétvégéjére esik, ezért a Csíkszereda szintű tavaszi nagytakarítást a szokásosnál későbben, áprilisban szervezi a városháza és az Eco-Csík köztisztasági vállalat. A lomtalanítással nem várnak idáig: március utolsó hetén, a bejáratott hulladékszállítási napokon megszervezik.

A korábbi években már megszokhatták a csíkszeredaiak, hogy az általános tavaszi nagytakarítással egyszerre szervezik a tavaszi lomtalanítást. Idén ez másképp lesz: március 25–31. között gyűjtik be a fölöslegessé vált lomokat (bútorok, matracok, elektronikai hulladékok, gumiabroncsok, üveg, műanyag, papír és karton, fém hulladékok). Nem szállítják el az építkezési hulladékokat (ennek minősül az ablaküveg és a tükör is), a veszélyes hulladékokat, illetve az ipari tevékenységekből származó hulladékokat.

A magánházban lakók a szelektív hulladékszállítás napján tehetik ki a lomokat a kuka mellé. A tömbházlakók az említett időszak bármelyik napján kihelyezhetik a hulladékot a gyűjtőpontokhoz.

A polgármesteri hivatal és az Eco-Csík úgy tervezi, hogy idén ősszel is szervez egy lomtalanítást. Ugyanakkor felhívják a lakosság figyelmét, hogy az Eco-Csík minden hónap első hétfőjén ingyenesen átveszi a lomtalanításból származó hulladékokat a cég udvarán (Akác utca 1. szám).

HN-információ