2021. augusztus 1, vasárnap.

Csoportgyőztes a Szejke SK

Hazai pályán tudta le a Székelyudvarhelyi Szejke SK másodosztályú férfi kézilabdacsapata a bajnoki csoportkör meccseit. A Segesvár elleni rangadót ugyan elvesztették a Sipos Lóránt által felkészített udvarhelyi fiúk, de a kötelező győzelmeket hozták. Máris megvan az elődöntős ellenfél.

Befejeződtek a másodosztályú kézilabda-bajnokság alapszakaszának küzdelmei, megvannak a továbbjutók és a feljutási torna első körének párosítása is. A Székelyudvarhelyi Szejke SK az elmúlt napokban lejátszotta a hátralevő három meccsét, s habár ezekből az elsőt elveszítette egy góllal Segevsár ellenében, a Temesvári CNOPJ és a Nagyváradi VSK elleni győzelmek azt jelentették, hogy Sipos Lóránt együttese a csoport élén végzett.
A csapat ezeken a találkozókon is jól játszott, mindhárom alkalommal szerzett legalább harminc gólt, a Segesvár elleni második félidő és a hajrá klasszisteljesítmény volt a csapatkapitány Komporály Attila hiányában is. Habár kikapott, Segesvár nem tudott előzni a végére, mert az odavágón hat góllal kapott ki a Szejkétől, és most csak eggyel nyert.
A mostani három találkozó alatt Kónya Hunor volt a leggólerősebb udvarhelyi játékos, 15 gólt szerzett, Csibi Hunor és Katona Tamás 13-13, Szabó Benjámin 11, Tăuțean Angelo 10, Jére Róbert 8, Mihály Zsolt 7, Fekete Róbert, Palatka Barna és Hadnagy Lóránt 6-6, míg Tófalvi Krisztián és Szilveszter Bence 2-2 gólt lőttek három meccs alatt. A kapusoknál a Segesvár elleni első félidőt leszámítva is jól állták a sarat, a három találkozón a legtöbb időt a pályán töltő Orbán Szilárd 18 védést mutatott be és 38 gólt kapott (32,14%), Jobb Lőrinc pedig 13-at védett és 25 gólt kapott (34,21%). Az ifjúsági Csutak Zsolt is szóhoz jutott a szombati és a vasárnapi találkozón, ő 8-szor védett és 11 gólt kapott a pályán töltött összesen kb. 15 perc alatt.
A Szejke és Segesvár mellett Kolozsvár is továbbjutott a csoportból, utóbbiak a két legjobb harmadik egyikeként. Az A és B csoportokban újra kellett számolni a táblázatokat, mivel az első három helyezett közé olyan együttesek kerültek, amelyeknek nincsen feljutási joga, az A-ban a CSU Suceava II., míg a B-ben a Bukaresti CSM. A szabályazt szerint ezeket a táblázatokat újraszámolták úgy, hogy a nem jogosult csapatok ereményeit nem vették figyelembe, így az A-ból a CSU Pitești és a CSM Ploiești, a B-ből a CSM Alexandria, a CS Medgidia és a Craiovai Universitatea lépett tovább. A nyolccsapatos feljutási torna április 16-án a következő találkozókkal kezdődik: Pitești – Craiovai Universitatea (1. meccs), CSM Ploiești – Kolozsvári U (2. meccs), Alexandria – Segesvári VSK (3. meccs) és Medgidia – Szejke SK (4. meccs). A torna kiesős rendszerben zajlik, tehát akik a negyeddöntőben kiesnek, nem juthatnak fel. Amennyiben a Szejke legyőzi Medgidiát, az első találkozó, a Pitești – Craiovai összecsapás győztesével játszik az elődöntőben, a 2. és 3. meccs továbbjutói játsszák a második elődöntőt. A két elődöntő nyertese feljut a Nemzeti Ligába, a 3. és 4. helyezettek pedig egy következő, már körmérkőzéses tornán játsztanak a feljutásért. Innen két együttes folytathatja a legfelsőbb szinten, de amennyiben egy vagy több jelenlegi első osztályú együttes nem indulna, akkor a feljutási tornákon elért helyezések alapján be lehet nevezni a legfelsőbb osztályba.

HN-összeállítás

Kapcsolódó cikkek:

Nyeregbe pattantak: Csíksomlyón zárult a FerBiT

A csíksomlyói Nagy- és Kis Somlyó hegyek közötti nyeregben szervezett Székelyföldi Kerékpáros Találkozóval ért véget a 14. Ferences Biciklitúra (FerBiT) tegnap délután. (Fotók: László...

További lazítások léptek hatályba, módosultak a beutazók karanténfeltételei

Országszerte tovább enyhítették a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozásokat, ugyanakkor vasárnaptól szűkült a karanténmentes „zöld zónába” sorolt országok listája és módosultak a beutazó kiskorúakra érvényes...

12–17 évesek számára is lehet igényelni a Moderna vakcináját

Vasárnaptól lehet időpontot kérni az oltási előjegyzések internetes platformján a tizenévesek immunizálására a Moderna vakcinájával, a Spikevax-szal – közölte a lakosság beoltását koordináló országos...

Legfrissebb