Csökkent az online oktatásra kényszerülők száma a megyében

Distance learning online education. A schoolboy boy studies at home and does school homework. A home distance learning.

Hargita megyében 925 diák kényszerül online oktatásban részt venni a koronavírus-járvány terjedésének következtében – közölte az aktualizált adatokat a Hargita Megyei Főtanfelügyelőség. Cristinel Glodeanu helyettes főtanfelügyelő úgy nyilatkozott: jelen pillanatban kilenc diákról és tizenöt tanügyi alkalmazottról tudják bizonyítottan, hogy fertőzöttek.

A megbetegedések következtében a megye 39 osztályában a diákok személyes jelenléte nélkül, kizárólag online tartják az órákat. A főtanfelügyelő-helyettes megjegyezte, hogy az új fertőzések száma csökkent az elmúlt hetekhez képest, ami annak is köszönhető, hogy betartják a biztonsági előírásokat.

Cristinel Glodeanu szerint ennek része, hogy újabban nem ugyanabban az időpontban járnak be az intézményekbe a gyermekek, a szünetekben pedig felvigyázzák őket. A nagyobb veszélyt az iskolából hazáig vezető út, valamint a tanítás utáni együtt töltött szabadidő jelenti.

Hargita megyében egyébként 323 tanintézményben zöld forgatókönyvvel, vagyis a diákok teljes jelenlétével zajlik az oktatás, 88 iskolában sárga forgatókönyv szerint, részleges jelenléttel, míg 11 intézményben piros forgatókönyv szerint, online rendszerben. Egészségi okokból további 72 diák és 11 tanár vesz részt online az oktatásban.

HN-információ

: