2021. október 17, vasárnap.

Csíkszeredai sikerek

Tíz csapat részvételével első alkalommal rendezték meg a Székely-magyar utánpótlás labdarúgótornát Csíkszeredában két korosztály számára. A végső győzelmet mindkét csoportban az FK Csíkszereda hódította el. A szervezők a tegnapi díjátadón úgy fogalmaztak, hogy szeretnék, ha ennek a rangos tornának lenne folytatása a soron következő években is, sőt szeretnének hagyományt teremteni.

Mindkét korosztályban a hazai csapatok diadalmaskodtak Fotó: László Róbert
Mindkét korosztályban a hazai csapatok diadalmaskodtak Fotó: László Róbert

 

Véget ért tegnap délután a Csíkszeredában hétfőn elrajtolt Székely-magyar labdarúgó utánpótlástorna, amelyen két korosztályban – 2003/2004-ben születettek és 2004/2005-ben születettek – mérték össze tudásukat a meghívott csapatok. Utóbbiakból szám szerint tíz volt, de a Szé­kely­udvarhelyi FC és a Gyer­gyó­szentmiklósi Elite csupán egy-egy korosztályban indított csapatokat. A székelyföldi csapatok mellett négy magyarországi is részt vett.
A többnapos tornát végül az FK Csíkszereda csapatai nyerték meg. A 2004/2005-ös korosztályban az Újpesti TE Labdarúgó Akadémiát és a Csepel Utánpótlás Sportegyesületet, míg a 2003/2004-es korosztályban a Székelyudvarhelyi FC-t, illetve a Pestszentlőrinc–Pestszentimrei Városgazda Akadémiát előzték meg a dobogón. A torna után a díjátadó következett, amelyen Zsigmond Barna Pál, Magyarország csíkszeredai főkonzulja, aki a torna fővédnöke volt, megköszönte mindenki segítségét, továbbá jelezte, hogy a magyarországi közpénzek a határon túli magyarságot segítve nem haszontalan, hiszen csak rá kell nézni a sok itteni gyermekre. A torna egyik főszervezője, Csepel polgármestere, Borbély Lénárd, is köszönetét fejezte ki mindenkinek, aki hozzájárult a szervezéshez és reményét fejezte ki, hogy lesz ennek folytatása.
A tegnapi díjátadón mindkét korosztályban díjazták a különböző csapatok legjobbjait, továbbá az összes alakulat játékosa edzője, a rendezők, a támogatók és a szurkolók is díjakat kaptak. Összesen 56 mérkőzésre került sor, ezeket Kocsis Zoltán és Deák Ferenc labdarúgó-játékvezetők dirigálták.

A végső rangsorok
2004/2005-ös korosztály: a vég­eredmény: 1. FK Csíkszereda, 2. UTE Labdarúgó Akadémia, 3. Csepel Utánpótlás Sportegyesület, 4. Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, 5. Ma­rosvásárhelyi 08MSE, 6. Gyer­gyó­szentmiklósi Elite, 7. Óbuda–Békásmegyer III. kerületi TVE, 8. Pestszentlőrinc–Pestszentimrei Városgazda Akadémia.
2003/2004-es korosztály: a végeredmény: 1. FK Csíkszereda, 2. FC Székelyudvarhely, 3. Pestszentlőrinc-Pestszentimrei Városgazda Akadémia, 4. UTE Labdarúgó Akadémia, 5. Csepel Utánpótlás Sportegyesület, 6. Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, 7. Márosvásárhelyi 08MSE, 8. Óbuda-Békásmegyer III. kerületi TVE.

Darvas Attila

TOVÁBBI CIKKEK:

Bohoszkóp hétről hétre

Kos: Egész héten furcsa hiányérzet ül a nyakadon. Tán valamit elfelejtettél, egy tennivalót, egy köszöntést, egy fontos találkozót. A hét végére kiderül, mi is...

Nyárutó

Véget ért a nyár, alig egy éve, hogy munkába álltam. Az elmúlt napokban számos dolog mellett azon is tűnődtem, hogy milyen hamar eltelt első...

„A furcsa elgondolkodtat, a szép csak szép”

Milyen egy fi ús lány? Milyen hatások érik nap mint nap? Milyen gondolatokat fogalmaz meg? Mi látszik egy perifériára szorult ember arcán? A csíkszeredai...

Legfrissebb