Csíkszeredában sárga, Gyergyóban és Udvarhelyen a zöld forgatókönyv szerint tanulnak a jövő héten

A prefektusi hivatal tájékoztatása szerint a megye 423 oktatási intézménye közül 310-ben az egyes forgatókönyv szerint zajlik az oktatás a jövő héten, 105 tanintézményben – Bélborban, Székelykeresztúron, Galócáson, Farkaslakán, Csíkszeredában, Nagygalambfalván, Csíkrákoson, Salamáson, Gyergyóvárhegyen, Gyergyóújfaluban, Maroshévízen és Tölgyesen – a kettes forgatókönyv szerint tanulnak a gyerekek. A hármas, azaz a vörös forgatókönyv Oklánd hét tanintézményében érvényesül, illetve felújítási munkálat miatt a csíkszeredai Venczel József Szakközépiskolában.

Megszűnik az online oktatás Gyergyószentmiklóson – adta hírül péntek délután a helyi önkormányzat a közösségi oldalon. Mint írják: a Hargita Megyei Vészhelyzeti Bizottság rendelete szerint, négy hét után, március 15-től minden tanuló visszatérhet a gyergyószentmiklósi iskolákba. A tanintézmények zöld forgatókönyv szerint működhetnek, vagyis az ötödik, hatodik és hetedik, illetve a kilenc, tíz és tizenegyedik osztályos tanulók is visszatérhetnek az iskolákba.

A megyeszékhelyen a kettes, azaz sárga forgatókönyv szerint folytatódik az oktatás – erről tájékoztat szintén a közösségi oldalon a helyi önkormányzat. Azt írják: „mivel a növekvő esetszámok következtében a koronavírus-fertőzési ráta egy kevéssel meghaladta az egy ezreléket (1.07) a Megyei Katasztrófavédelmi Bizottság döntése értelmében hétfőtől kettes, azaz sárga forgatókönyv szerint folytatódik az oktatás Csíkszeredában. Az óvodások, az elemi osztályosok, a nyolcadikosok és a tizenkettedikesek továbbra is bejárnak a tanintézményekbe, míg a többiek áttérnek az online oktatásra.”

Székelyudvarhelyen továbbra is marad az egyes forgatókönyv szerinti, azaz a jelenléti oktatás minden tanintézményben. Ott a fertőzöttségi mutató folyamatosan emelkedett az elmúlt napokban, jelenleg 0,92 ezrelék.

HN-információ

: an accessible web community