2021. április 16, péntek.
Hirdetéscustom_html_banner1

Csíki siker a Román Kupában

Zárultak Székelyudvarhelyen a teremlabdarúgó Román Kupa küzdelmei, ahol a döntő székelyföldi, szűkebb értelemben vett megyei csatát hozott. A címvédő FK Székelyudvarhely viszont nem tudta folytatni bravúros sorozatát, és a Csíkszeredai Imperial Wet elhódította a serleget. Ez volt az egyetlen trófea, amely hiányzott a csíkiaknak.

Székelyföldi döntőt rendeztek a teremlabdarúgó Román Kupában, ahol a címvédő FK Székelyudvarhely a Csíkszeredai Imperial Wettel mérte össze erejét. A hazai pályán szereplő udvarhelyi alakulat hatalmas bravúrt végrehajtva jutott be a fináléba, miután 28 másodperccel a vége előtt lőttek győztes gólt a Dévai Autobergamónak. A Csíkszeredai Imperial Wet ezzel szemben simán lépett túl a Luceăfarul Buzău alakulatán.
A mérkőzést úgy kezdhették a csíkiak, hogy fennállásuk óta csupán ez az egyetlen trófea hiányzott a gyűjteményből, hiszen román bajnoki címmel már rendelkeznek, továbbá a Szuperkupát is sikerült már bezsebelni. A trófeahalmozásban szerette volna őket megállítani a címvédő udvarhelyi alakulat.
A találkozó gólcunamival indult. A vezetést még az első percben megszerezte az FK, miután Kedei élt egy lehetőséggel, majd alig három perc múlva dos Santos egyenlített egy spiccel jól eltalált lövéssel. Az egyenlítés öröme viszont nem tartott sokáig, hiszen Kedei még abban a percben visszavette a vezetést. A folytatásban az Imperial Wet fokozatosan átvette a játék irányítását, és a 10. percben nemhogy egyenlíteni tudott, de rögtön a vezetést is megszerezte, miután egy percen belül kétszer is betaláltak Grigoraș hálójába. Három perc múlva már kettő volt közte: egy hazai rövidzárlatot követően Covaci maradt egyedül az udvarhelyi kapussal és nem hibázta el a lehetőséget. A hajrára visszaesett az iram, köszönhetően, hogy az Imperial Wet a biztos játékra törekedett.
A második félidő sem hozott változást a játék képében. Az Imperial Wet átengedte a területet az udvarhelyieknek, a kivárásra rendezkedtek be. Ez pedig kifizetődőnek bizonyult. A 25. percben Uhellinton 20 másodperc alatt kétszer is betalált az udvarhelyi hálóba. Ezzel gyakorlatilag eldöntve a mérkőzés végkimenetelét.
Jakab Zoltán, az udvarhelyiek mestere meghúzta a vészkapus-taktikát, de ez nem vált be. Sőt a csíkiak vezetőedzője, Cosmin Gherman is hasonlóan cselekedett, így pörgetve az időt a javukra.
A hajárhoz közeledve az FK-nak végül összejött a találat Balázsi révén, de ez csak szépségtapasznak bizonyult.
A Csíkszeredai Imperial Wet teljes mértékben megérdemelten, fennállása óta először, elhódította a Román Kupát, és önbizalommal telve várhatja az április közepén kezdődő bajnoki döntőt, ahol a Galaci United lesz az ellenfél.

Román Kupa, döntő
Futsal Klub Székelyudvarhely – Csíkszeredai Imperial Wet 3–6 (2–4)
Gólszerzők: Kedei (1., 4.), Balázs (38.), illetve dos Santos (4.), Pânzaru (10.), Cr. Matei (10.), Covaci (13.), Uhellinton (25., 25.).
FK Székelyudvarhely: Grigoraș – Kedei, Szécsi, Bálint, Balázsi. Cserék: Gálfi, Kerestély, Sebestyén, Csog, Balázs, Boga, Csomor, Tankó, Miklós Á. Vezetőedző: Jakab Zoltán.
Csíkszeredai Imperial Wet: Cârdei – Pânzaru, Cr. Matei, Küsmödi, dos Santos. Cserék: Uhellinton, Tifán, Iszlai, Biró, Covaci, Lașcu, Duque, Miklós T., Farkas. Vezetőedző: Cosmin Gherman.

Darvas Attila

Kapcsolódó cikkek:

Nem tudták megmenteni a Békénybe esett kislány életét

A kórházban sem tudták megmenteni annak a gyergyószentmiklósi kislánynak az életét, aki ma a Békény-patakba esett. Az alig hétéves gyermeket Gyergyószentmiklós és Gyergyóalfalu között...

A „magyar” zászlókat kell eltávolítani a székelyudvarhelyi polgármester irodájából

A Bukaresti Táblabíróság szerdán kimondott jogerős ítélete értelmében el kell távolítani a piros-fehér-zöld zászlókat a székelyudvarhelyi városháza polgármesteri irodájából, tanácsterméből és valamennyi helyről, ahol...

Őrző-védő cég segítségével szorítanák vissza a kukázást Csíkszeredában

Csíkszeredában ezután őrző-védő cég segít a kukázás visszaszorításában, és arra kérik a lakosságot: legyen partner e törekvésben – írja szerkesztőségünkben eljuttatott közös közleményében a...

Legfrissebb