2021. május 8, szombat.
Hirdetéscustom_html_banner1

Csíki pontszerzés Galacon

Foghíjas kerettel, mindössze két légióssal és rengeteg fiatal játékossal állt fel a jégre a Csíkszeredai Sportklub a Galaci VSK elleni idegenbeli alapszakasz-mérkőzésen. A csíkiak ennek ellenére pontot tudtak szerezni. A nap másik meccsén a Sapientia U23 nem tudta megállítani a Brassói Coronát.

Még öt mérkőzése van vissza a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapatának a román bajnokságban: két találkozó a Galaci VSK-val, míg három a Bukaresti Steauával. A Jason Morgan–Hozó Levente edzőpáros által dirigált kék-fehérek tegnap este letudták az első galaci összecsapást.
A csíkiak foghíjas kerettel utaztak el, hiszen a szakvezetés kapusposzton Szamankovot, illetve Adorjánt nevezte. Az első sorban Fodor, Maylan, Bíró, Láday, Györfy, a másodikban a Casaneanu, Salló, Szabó, Farkas, Rokaly N., míg a harmadikban a Sándor, Gecse O., Ilyés T. és Gecse H. négyes volt nevezve. Ellenben a túloldalon a teljes keret nézett szembe a csíkiakkal.
Az első harmad nem hozott nagy iramot, de Ilyés Tamás szerencsés góljával – Onodi bevédte lövését – még vezettek a csíkiak. A második felvonásra előbb egyenlített a Galac, majd Casaneanu remek találatával újfent a vendégeknél volt az előny, amelyet végül Ribalko egalizált. A zárófelvonás újabb gólokat nem hozott, így hosszabbításba torkollott az összecsapás. Itt elég volt egy emberhátrány és a Galac a 62. percben a maga javára döntötte az összecsapást.
A nap másik összecsapásán a Brassói Corona érvényesítette a papírformát, és hatgólos győzelmet aratott Karcfalván a Sapientia U23 ellen.

Román bajnokság, eredmény
Kedd: Sapientia U23 – Brassói Corona 2–8 (0–3, 1–4, 1–1), Galaci VSK – Csíkszeredai Sportklub 3–2 (0–1, 2–1, 0–0, 1–0) – hosszabbítás után

A további műsor
Ma: Sapientia U23 – Brassói Corona (18.30), Galaci VSK – Csíkszeredai Sportklub (18.30).
Április 17., szombat: Bukaresti Steaua – Csíkszeredai Sportklub (18.30), Galaci VSK – Brassói Corona (18.30).
Április 18., vasárnap: Bukaresti Steaua – Csíkszeredai Sportklub (18.30), Galaci VSK – Brassói Corona (18.30).
A bajnokságból még hátramaradt Csíkszeredai Sportklub – Bukaresti Steaua összecsapást nem sikerült programálni.
A bajnokság állása: 1. Brassói Corona 55 pont/21 meccs, 2. Galaci VSK 50/21, 3. Gyergyói HK 47/24, 4. Csíkszeredai Sportklub 43/20, 5. Bukaresti Steaua 19/21, 6. Sapientia U23 17/22, 7. Sportul Studențesc 0/24.

Kapcsolódó cikkek:

Bárkit beoltanak

Szombattól minden katonakórházban előjegyzés nélkül lehet oltakozni- közölte ma a védelmi minisztérium. A kiadott közleménye szerint azok a 60 év fölötti személyek, akiknek érvényes személyi...

Csíkszereda újra „zöld”

Újra zöld járványtani besorolást kapott a mától Csíkszereda. Szombattól kezdődően előjegyzés nélkül kérhető a koronavírus elleni védőoltás a megyeszékhely oltóközpontjaiban. A Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Bizottság...

Legfrissebb