2021. június 22, kedd.
Hirdetéscustom_html_banner1

Csíki érmek Déván

Öt csíki sportoló vett részt a hétvégén Déván megrendezett U21-es cselgáncs Európa-kupán. A csíki sportolók remekül szerepeltek, hiszen Koncz Botond a harmadik lett, míg Szőcs Elemér a második helyen zárt. Négyen készülhetnek az ausztriai Felsőőrön sorra kerülő korosztályos Európa-bajnokságra. Remélhetőleg a szövetség is így gondolja.

A két érmes, illetve edzőik
A két érmes, illetve edzőik

[dropcap]D[/dropcap]éván zárult a cselgáncs U21-es Európa-kupa-sorozat idei kiírása, amelyen öt csíkszeredai sportoló állt tatamira. Az öt közül sajnos Bardócz Richárdnak (66 kg) nem sikerült túl jól a verseny, hiszen már az első mérkőzésén vereséget szenvedett a brit Hall Samueltől, és kiesett. Orbán Lehel (55 kg) és Stoica Márk (81 kg) hasonló kört futott be. Mindketten nyerték a csoportjukban az első meccset, de a másodikon vereséget szenvedtek. A vigaszág első körében Orbán kikapott a cseh Zemla Vaclavtól, és végül a hetedik helyen zárt. Stoica egy kört tovább ment. Előbb legyőzte a román Stinca Mihait, majd a következő körben vereséget szenvedett az izraeli Mamistvalove Naortól. Ő is, akárcsak Orbán, a hetedik helyen végzett.
Koncz Botond (100 kg) már az éremig menetelt. Csoportjából simán kijutott, de az elődöntőben kikapott az amerikai Jayne Johntól, így a bronzért küzdhetett. Itt ipponnal fektette két vállra a norvég Reitan Henriket és végzett a harmadik helyen.
A legjobb eredmény Szőcs Elemér nevéhez fűződött. A csoportban előbb moldáv, majd montenegrói ellenfelét gyűrte le. Az elődöntőben a brit Ham Ericet küldte útjába a sors, és egy vérre menő küzdelemben legyőzte. A fináléban egy újabb brit sportoló következett Connor Ireland révén, akin már nem tudott túljutni, és ezüstérmes lett. Szőcstől óriási eredmény, hiszen öt héttel korábban egy térdműtéten esett át, és ez volt az első versenye azóta. Az Európa-kupára a sportolókat Albu Botond, Dániel Albert és Pantea Cornel készítette fel.
Albu Botond edző a torna után elmondta, ez volt az utolsó Európa-kupa-sorozat. Legközelebb a fiúk a korosztályos Európa-bajnokságon állnak majd tatamira szeptember 20-21-én, az ausztriai Felsőőrön. A kontinenstornára normális keretek között Bardócz Richárd, Szőcs Elemér, Stoica Márk és Koncz Botond kellene induljon. Ám még meg kell várni a román szövetség döntését is.
Míg a korosztályukban csak szeptember végén állnak tatamira, addig a felnőttek között lesz meccsük. Szeptember 4-5-én Pozsonyban vesznek részt egy felnőtt Európa-kupán. Ide Papp Róbert Flórián, Bardócz Richárd, Stoica Márk és Szőcs Elemér utazik.

Darvas Attila

Kapcsolódó cikkek:

Megnyílt a hazájukból elüldözött németek dokumentációs központja Berlinben

Évtizedes viták és előkészületek után hétfőn hivatalosan megnyitották Berlinben a második világháború után a hazájukból elüldözött németek történetét feldolgozó dokumentációs központot és múzeumot.   A második...

Szijjártó Péter: Európának meg kell védenie a nemzeti kisebbségeket és a vallásgyakorlás szabadságát

Európának meg kell védenie a nemzeti kisebbségeket és a vallásgyakorlás szabadságát, ugyanis a nemzeti közösségek sokhelyütt nehéz helyzetbe kerültek és támadás alatt állnak a...

Lukács Antal pere: Házi őrizet helyett hatósági felügyelet

Megszüntette a házi őrizetet és hatósági felügyelet alá helyezte a Brassói Ítélőtábla Lukács Antal és Bálint Enikő vádlottakat. Az intézkedés 60 napig érvényes. Ez...

Legfrissebb