2022. október 1, szombat.
Hirdetés : an accessible web community

Csíki érmek Déván

Öt csíki sportoló vett részt a hétvégén Déván megrendezett U21-es cselgáncs Európa-kupán. A csíki sportolók remekül szerepeltek, hiszen Koncz Botond a harmadik lett, míg Szőcs Elemér a második helyen zárt. Négyen készülhetnek az ausztriai Felsőőrön sorra kerülő korosztályos Európa-bajnokságra. Remélhetőleg a szövetség is így gondolja.

A két érmes, illetve edzőik
A két érmes, illetve edzőik

[dropcap]D[/dropcap]éván zárult a cselgáncs U21-es Európa-kupa-sorozat idei kiírása, amelyen öt csíkszeredai sportoló állt tatamira. Az öt közül sajnos Bardócz Richárdnak (66 kg) nem sikerült túl jól a verseny, hiszen már az első mérkőzésén vereséget szenvedett a brit Hall Samueltől, és kiesett. Orbán Lehel (55 kg) és Stoica Márk (81 kg) hasonló kört futott be. Mindketten nyerték a csoportjukban az első meccset, de a másodikon vereséget szenvedtek. A vigaszág első körében Orbán kikapott a cseh Zemla Vaclavtól, és végül a hetedik helyen zárt. Stoica egy kört tovább ment. Előbb legyőzte a román Stinca Mihait, majd a következő körben vereséget szenvedett az izraeli Mamistvalove Naortól. Ő is, akárcsak Orbán, a hetedik helyen végzett.
Koncz Botond (100 kg) már az éremig menetelt. Csoportjából simán kijutott, de az elődöntőben kikapott az amerikai Jayne Johntól, így a bronzért küzdhetett. Itt ipponnal fektette két vállra a norvég Reitan Henriket és végzett a harmadik helyen.
A legjobb eredmény Szőcs Elemér nevéhez fűződött. A csoportban előbb moldáv, majd montenegrói ellenfelét gyűrte le. Az elődöntőben a brit Ham Ericet küldte útjába a sors, és egy vérre menő küzdelemben legyőzte. A fináléban egy újabb brit sportoló következett Connor Ireland révén, akin már nem tudott túljutni, és ezüstérmes lett. Szőcstől óriási eredmény, hiszen öt héttel korábban egy térdműtéten esett át, és ez volt az első versenye azóta. Az Európa-kupára a sportolókat Albu Botond, Dániel Albert és Pantea Cornel készítette fel.
Albu Botond edző a torna után elmondta, ez volt az utolsó Európa-kupa-sorozat. Legközelebb a fiúk a korosztályos Európa-bajnokságon állnak majd tatamira szeptember 20-21-én, az ausztriai Felsőőrön. A kontinenstornára normális keretek között Bardócz Richárd, Szőcs Elemér, Stoica Márk és Koncz Botond kellene induljon. Ám még meg kell várni a román szövetség döntését is.
Míg a korosztályukban csak szeptember végén állnak tatamira, addig a felnőttek között lesz meccsük. Szeptember 4-5-én Pozsonyban vesznek részt egy felnőtt Európa-kupán. Ide Papp Róbert Flórián, Bardócz Richárd, Stoica Márk és Szőcs Elemér utazik.

Darvas Attila

TOVÁBBI CIKKEK:

Működhetnek a csíkszeredai iskolák a magasabb energiaárak mellett is

Zavartalanul működhetnek tovább az oktatási intézmények – nyomatékosította ismételten a szülők megnyugtatása érdekében Korodi Attila polgármester a csíkszeredai önkormányzat pénteki ülésének legelején. A városvezetés...

Ukrajnai területeket csatolt el Oroszország

Aláírta Vlagyimir Putyin orosz elnök a csatlakozási szerződést négy megszállt ukrajnai régió vezetőjével pénteken a Kremlben. Az Európai Tanács ugyanakkor hivatalos nyilatkozatban utasította el...

Ünnepi műsorral kedveskedtek a szépkorúaknak az idősek nemzetközi napján

Az öregedés művészete címmel tartott előadást Simó Irma pszichológus és művészetterapeuta az idősek nemzetközi világnapja alkalmából a megyeháza amfiteátrumában. A Hargita Megye Tanácsa alintézményeként...

Legfrissebb