Csendőrök űztek el egy medvét Gyergyószentmiklósról

Kisebb termetű medvét távolított el a csendőrség Gyergyószentmiklósról kedd reggel – közölte az intézmény szóvivője, Suciu Gheorghe.

A csendőröket a 112-es sürgősségi segélyhívó számon értesítette egy helybéli férfi arról, hogy a Nicolae Bălcescu utcában látott egy medvét. A jelzett helyszínre rendőrökből és csendőrökből álló vegyes csapat érkezett ki, a vadállat egy bevásárlóközpont közelében található szemeteskukában talált élelmiszerhulladékot fogyasztott éppen el.

A medve elűzéséhez további segítség érkezett, a rendőrök és csendőrök munkáját egy rohammentős szolgálat is segítette, felkészülve minden eshetőségre. Miután sikerült elkergetni az állatot, a hatóságok további egy órán át biztosították a környéket, az ott lakók pedig a mobiltelefonos Ro-Alert rendszeren keresztül kaptak figyelmeztetést.

A csendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy minden hasonló esetben értesítsék a hatóságokat a segélyhívó számon, ne próbáljanak meg maguk közbeavatkozni, nem etessék a vadállatokat, ne közeledjenek hozzájuk, hogy fényképet készítsenek velük, és figyeljenek oda, hogy hová és miként helyezik el a háztartási hulladékot.