Csaknem egymillió eurónyi összeget faragtak le a megyei tanács költségvetéséből

Fotó: László F. Csaba

A személyzeti költségekből egymillió lejt, az apparátus fenntartási költségeiből csaknem 3,5 millió lejt faragtak le Hargita Megye Tanácsa költségvetésének módosításakor. Borboly Csaba, az intézmény vezetője keddi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az intézkedés nyomán folytathatják a fejlesztést.

Az egy nappal korábban megszavazott költségvetés-módosítást kedden sajtótájékoztatón ismertette Borboly Csaba. Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta, a szavazáson nemmel szavazó és tartózkodó megyei tanácsosok annak ellenére sem ismertették szavazatuk indoklását, hogy erre az ülésen többször is lehetőséget biztosított.

– Sikerült elfogadni a költségvetés-módosítást, így folytathatjuk a fejlesztést. Meg kell tennünk mindent, hogy a gazdasági beruházások és szociális támogatások előtt ne legyenek akadályok. A szociális és gyermekvédelmi hálózat támogatására sikerült előteremteni a szükséges forrásokat, ami viszont lemondásokkal jár. Októberig biztosítottuk a rendszert. Bízunk az RMDSZ kormányzati szerepvállalásában is ezen a téren – ismertette a megyei tanács elnöke.

Mint elmondta, 11 millió lejre van szükség a hitelvonalból, hogy a jelenleg zajló beruházások a megyei utakon ne álljanak le. Folytatják a munkálatokat a 123-as úton Csíkszentmárton és az egerszéki eltérő között, a 127-es megyei úton Gyergyóditró és Gyergyótölgyes között, Hidegségen a 127A jelzésű úton, és a 135-ös úton Etéd és Maros megye határa között.

A legnagyobb megszorítás a megyei tanács hivatalát érinti, ahol összesen csaknem egymillió eurónyi összeget faragnak le: egymillió lejt a személyzeti költségekből, és csaknem 3,5 millió lejt az apparátus fenntartási költségeiből.

– Olyan évet zárhatunk, amelynél büszkék lehetünk arra, hogy a legjobban fejlesztő megye lehetünk saját költségvetésből – jelentette ki Borboly Csaba.

HN-információ

: an accessible web community