Cîţu: egyes AstraZeneca-oltóközpontokat Pfizerré alakítanak át

Fotó: gov.ro

Florin Cîţu miniszterelnök pénteken úgy nyilatkozott Kolozsváron, hogy egyes oltóközpontokat, ahol eddig az AstraZeneca vakcináját alkalmazták, átalakítják Pfizer-oltópontokká, és ezzel növelik az immunizálási kapacitást.

A kormányfő azt mondta, 72-ről 96-ra növelik az oltópontok napi kapacitását, és egyes AstraZeneca-oltóközpontokat Pfizer-oltóközpontokká alakítanak át. Ugyanakkor lehetővé teszik, hogy a cégek is kialakítsanak oltóközpontokat. A napi oltási kapacitás országos szinten 115 ezerről így rövidesen 120 ezerre növekedik.

„Azt akarjuk, hogy ezen a nyáron élvezni tudjuk a pihenőszabadságot, vissza akarunk térni a normális élethez” – jelentette ki Florin Cîţu, nyomatékosítva, hogy ezt csak úgy lehet elérni, ha az emberek élnek az oltás lehetőségével.

Florin Cîţu miniszterelnök és Lucian Bode belügyminiszter Kolozsvárra látogatott pénteken, ahol Emil Boc polgármesterrel együtt meglátogattak egy oltási központot. A miniszterelnök a nap folyamán rendezvényszervezőkkel és a megye polgármestereivel is találkozik.