2022. október 1, szombat.
Hirdetés : an accessible web community

Cirkusz sportigazgatók között

Hargita megyében tartották az országúti kerékpárosok országos bajnokságát, pénteken az időfutamokat, szombaton és vasárnap a mezőnyversenyt tartották. Tamîrjan Róbert mindkét számban bajnok lett, a Csíkszeredai Intersport SE-től Nyulas-Petres Norbert és Novák Edmond állt dobogóra. A Steaua görög edzője és az Eduard Grosut kísérő édesapa között állítólag tettlegességig fajult egy vita.

Gyergyóalfalu és Oklánd környékén tekertek a hétvégén az országúti kerékpárosok, péntektől vasárnapig ugyanis a megyében tartották a sportág országos bajnokságát. A verseny nem múlt el incidens nélkül: edző és kísérő veszekedése, autók ütközése, bűnvádi feljelentés – szóval minden volt, ami nem a sporthoz tartozik.
Pénteken Gyergyóalfaluból indultak és a Bucsin-tetőre tekertek fel a kerékpárosok az egyéni időfutam bajnoki címéért, míg szombaton és vasárnap a mezőnyversenyt a Homoródmentén tartották. A csíki sportolók közül hárman álltak dobogóra: Tamîrjan Róbert két bajnoki címet szerzett, míg Nyulas-Petres Norbert és Novák Edmond a harmadik helyen zárt az egyéni időfutamon.

Tămîrjan Róbert az országúti szakág mindkét számában bajnok lett Fotó: frciclism

Cirkusz a zárónapon

Vasárnap a főszerepet a Bukaresti Steaua görög trénere és az Eduard Grosut kísérő autó vezetője, a sportoló édesapja, Viorel-Florin Grosu közötti veszekedés, majd állítólagos tettlegesség kapta. A központi sajtó szerint – amely egyébként csak az incidensről számolt be, a versenyeredményeket viszont mellőzte – Georgios Georgiadis szándékosan hajtott neki a Grosu által vezetett kísérőautónak, majd heves vitába bonyolódtak a felek, mi több, állítólag a görög tréner megrúgta és ököllel is megütötte, majd nyakon és tarkón is csapta a kerékpáros apját. Az esetnek volt előzménye is, hiszen az országos bajnokság kezdete előtt Eduard Grosu panaszt tett le a Nemzetközi Kerékpáros Szövetséghez, amiért a Steaua dupla leigazolással szerepeltet sportolókat, az UCI pedig Grosunak adott igazat.
Georgiadist egyébként a rendőrök és a versenybírók akadályozták meg abban, hogy ne fajuljanak el a dolgok, információink szerint a felek egymást vádolják baleset-okozásért, az ügyben a rendőrség nyomoz, de úgy tudjuk, a Grosu család és a görög edző is bűnvádi feljelentést tett egymás ellen.
A hazai szakszövetség fegyelmi bizottsága hétfőn este tárgyalta a Grosu és Georgiadis közötti ügyet, a büntetések sem maradtak el. A Steaua sportigazgatójának, Georgios Georgiadisnak, valamint a Zernyesti Olimpic sportigazgatójának, és Viorel-Florin Grosunak licencét hatvan napra függesztette fel a Román Kerékpáros Szövetség, a két hónap alatt pedig a felek nem vehetnek részt semmilyen, a hazai szakszövetség égisze alatt zajló sportrendezvényen. A Zernyesti Olimpic csapatmenedzsere, Corina-Claudiu Grosu pedig írásbeli figyelmeztetést kapott.

Mezőnyverseny

Elite: 1. Emil Dima (Giotti Victoria Savini Due), 2. Valentin Pleșea (Bukaresti Steaua), 3. Serghei Tvetcov (Wild Life Generation), …11. Florin Vianor Moisa (Csíkszeredai Intersport).
U23: 1. Adi Narcis Marcu (Team Farto BTC), 2. Mattew Denis Piciu, 3. Iustin Ioan Vaidian (mindketten Mentorise Cycling Team).
Ifjúságiak. Lányok: Iuliana Alexandra Cioclu (Pluton Cyclo Team). Fiúk: 1. Mihnea Alexandru Harasim (Bike Squad), …6. Császár Balázs, 7. Török János, …11. Nyulas-Petres Norbert, …13. Novák Edvárd, …22. László Hunor (mind Intersport).
Kadétok. Fiúk: 1. Cătălin Luca Câmpean (Kolozsvári Politehnica), …14. Bogdan Cristian. Lányok: 1. Cezara Maria Serediuc (Pluton Cyclo Team).
Master 1. Férfiak: 1. Andrei Cosmin Bidilici (Steaua), …12. Fazakas Botond (VSK Székelyudvarhely). Nők: Daniela Claudia Rus (Kolozsvári Vointa).
Master 2. Férfiak: Filip Ilie Grigorescu (Bike Squad). Nők: Larisa Corina Petruș (Velocitas).
Master 3. Férfiak: Iulian Gabriel Patrascu.
Amatőrök. Férfiak: Ionuț Alexandru Roman (Piciu Team). Nők: Andreea Raluca Ampoicean (Pro Racers).
Parakerékpárosok. Női WB: Ciorap Ana. MC2: Oláh Attila (Bike Squad). MT2: Theodor Matican (Steaua). MC4: Tămîrjan Róbert (Kolozsvári Politehnica). MH4: Cosmin Comșa (Tandem Arena) MH1: Octavian Ilina (Bukaresti Olimpia).

Egyéni időfutam

Elite. Férfiak: 1. Daniel Crișta (Steaua), 2. Málnási József Attila (Giotti Victoria Savini Due), 3. Cristian Răileanu (Steaua), …8. Florin Vianor Moisa. Nők: 1. Manuela Mureșan (Seven Pro), 2. Georgeta Ungureanu (Temesvári UVT), 3. Miriam Stan (Otopeni SK).
U23. Férfiak: 1. Ioan Dobrin (Mentorise Cycling Team), 2. Șerban Luncan (Drone Hopper GSport Grupo Tormo), 3. Lőrincz-Rogos Erick (Temesváru UVT), …11. Fazakas Csongor (intersport). Nők: 1. Maria Ecaterina Stancu (Dinamo Bikexpert), 2. Cătălina Andrea Catineanu (Steaua), 3. Georgeta Natalia Mănescu (Temesvári UVT).
Ifjúságiak. Lányok: Iuliana Alexandra Cioclu (Pluton Cyclo Team). Fiúk: 1. Mihnea Alexandru Harasim, …3. Nyulas-Petres Norbert, 4. Császár Balázs, 7. Novák Edvárd, …14. Török János, 15. László Hunor.
Kadétok. Fiúk: 1. Cristian Ștefan Staicu (Zernyesti Olimpia), …3. Novák Edmond (Intersport). Lányok: 1. Iana Balteș (CSU Scott).
Master 1. Férfiak: Constantin Madalin Gaita (Temesvári UVT). Nők: Daniela Claudia Rus (Kolozsvári Vointa).
Master 2. Férfiak: Filip Ilie Grigorescu. Nők: Corina Loredana Gulei (CT Prahova)
Master 3.: Ionel Puiu (GS Podenzano).
Amatőrök. Férfiak: Debreczeni Tamás (Garage Racing). Nők: Andreea Raluca Ampoicean.
Parakerékpárosok. Női WB: Ciorap Ana. MC2: 1. Eduard Mihaila Moescu (Team Equa), 2. Oláh Attila. MT2: Theodor Matican. MC4: Tămîrjan Róbert. MH4: Cosmin Comșa. MH1: Octavian Ilina.

Kopacz Gyula

TOVÁBBI CIKKEK:

Működhetnek a csíkszeredai iskolák a magasabb energiaárak mellett is

Zavartalanul működhetnek tovább az oktatási intézmények – nyomatékosította ismételten a szülők megnyugtatása érdekében Korodi Attila polgármester a csíkszeredai önkormányzat pénteki ülésének legelején. A városvezetés...

Ukrajnai területeket csatolt el Oroszország

Aláírta Vlagyimir Putyin orosz elnök a csatlakozási szerződést négy megszállt ukrajnai régió vezetőjével pénteken a Kremlben. Az Európai Tanács ugyanakkor hivatalos nyilatkozatban utasította el...

Ünnepi műsorral kedveskedtek a szépkorúaknak az idősek nemzetközi napján

Az öregedés művészete címmel tartott előadást Simó Irma pszichológus és művészetterapeuta az idősek nemzetközi világnapja alkalmából a megyeháza amfiteátrumában. A Hargita Megye Tanácsa alintézményeként...

Legfrissebb