Címvédés Csíkszeredában

Csíkszereda Magyarországi Főkonzulátusa is részt vett a tornán Fotó: László F. Csaba

Az Önkormányzati Labdarúgótornával vette kezdetét a Csíkszeredai Városnapok. A hagyományos tornán címvédés történt, Madéfalva Polgármesteri Hivatala zsebelte be az első helyet és a vele járó vándorserleget.

Tizenkét csapat részvételével rendezték meg a már hagyományos Önkormányzati Labdarúgótornát a Csíkszeredai Városnapok nyitónapján.
A csapatokat a résztvevők két ötös csoportba sorolták.
Az A csoportból Csík­szent­si­mon és Csík­szent­györgy lépett tovább, megelőzve Csíkdánfalvát, Hargita Megye Tanácsát, Csíkszereda Magyarországi Főkonzulátusát, valamint Gyergyószentmiklóst.
A másik ágon a címvédő Madéfalva és Sepsiszentgyörgy lépett tovább az elődöntőbe, megelőzve Csíkkozmás-Csíkszentmárton közös csapatát, valamint Székelyudvarhelyt, a házigazda Csíkszeredát, illetve Tusnádfürdőt.
A helyosztó meccseken szoros eredmények születtek. A Csík­szentsimon – Sepsiszentgyörgy meccsen büntetők döntöttek a simoniak javára, míg a másik ágon Madéfalva egy korai góllal verte Csíkszentgyörgyöt.
A kisdöntőben Sepsiszentgyörgy az utolsó percekben szerezte meg a győztes gólt és a 3. helyet. A döntőben Madéfalva végig uralta a meccset és behúzta az első helyet.

Darvas Attila

: an accessible web community