Bűncselekmények sorozata hétvégén a közutakon

Illusztráció. Igazoltató rendőrök Fotó: politiaromana.ro

Több bűncselekményt is azonosítottak a közutakon az elmúlt hétvégén a Hargita megyei rendőrök. Az ellenőrzések során főként ittas és jogosítvány nélküli sofőröket igazoltattak. A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság híreit szemléztük.

Egyszerre több bűncselekményt is elkövetett

Be nem jegyzett gépjárművel, jogosítvány nélkül, ittas állapotban közlekedett szombat délután egy csíkcsicsói férfi a 123F jelzésű megyei úton. A 34 éves helyi járművezetőt rutinellenőrzésre állították meg a rendőrök, amely során kiderült, hogy a férfinak egyetlen járműkategóriára sincs jogosítványa, illetve az autót – amelyet vezetett – törölték a forgalomból. A jármű számtáblái is hamisak voltak, korábban egy másik személygépkocsira adták ki azt ideiglenes használtra. A férfi alkoholgőzös leheletet árasztott, a szondáztatás során 0,83 mg/l alkoholkoncentrációt mértek nála. A férfit ezután véralkoholteszt elvégzésére a Csíkszeredai Megyesi Sürgősségi Kórházba szállították.

Árokba borult

Az útszéli árokba borult személygépkocsijával szombat hajnalban egy csíkszentdomokosi 26 éves fiatalember az E578-as jelzésű európai úton. A baleset – amelyben megsérült sofőr – Marosfő gyergyószentmiklósi kijáratánál történt. A járművezető nem volt alkohol befolyás alatt.

Lebukott

Jogosítvány nélkül vezető ittas sofőrt igazoltattak a rendőrök vasárnap este Csíkdánfalván. A 46 éves helyi férfi leheletében 1,16 mg/l légalkohol-koncentrációt mértek, emiatt véralkoholteszt elvégzésére a Csíkszeredai Megyesi Sürgősségi Kórházba szállították. Mindhárom esetben eljárást indított a rendőrség.

HN-információ