2022. október 4, kedd.
Hirdetés : an accessible web community

Bulgáriában a TCT-sek

A nemzetközi szakszövetség versenynaptárában 2.2-es szorzóval szereplő Bolgár Kerékpáros Körversenyen vesznek részt a Tusnad Cycling Team sportolói. Három szakasz után Nechita Andrei a 18. helyen áll. A hétvégén a román kadét és ifjúsági válogatott Törökországban a Balkán-bajnokságon áll rajthoz.

Húsz csapattal veszi fel a versenyt a TCT Bulgáriában
Húsz csapattal veszi fel a versenyt a TCT Bulgáriában

[dropcap]A[/dropcap] Bolgár Kerékpáros Körversenyen indulnak a Tusnad Cycling Team sportolói, a csíkszeredai kontinentális csapat a nemzetközi szakszövetség versenynaptárában 2.2-es szorzóval jelölte meg a viadalt. A versenyen húsz csapat vesz részt, a bolgár és török csapatok mellett több orosz, kazah, ukrán gárda is rajthoz állt, de van egy marokkói csapat is.
A Tusnad Cycling Team számára a bolgár viadal az idei versenyév utolsó megmérettetését is jelenti, legalábbis az idény előtt így tervezte a gárda menedzsmentje. A csíkszeredai kontinentális csapatból Andrei Nechita, Artem Topcsanyjuk, Vlad Dobre, Sebestyén Szabolcs és Martin Lestido vesz részt a bolgár versenyen, őket Vajda Jenő szerelő, Keresztes Mátyás masszőr és Török Imre csapatmenedzser kísérte el.
A Bolgár Körverseny első szakaszát vasárnap a Nova Zagora és Plovdiv közötti 124 kilométeres útvonalon tartották, az etapot a szlovák Patrik Tybor (Dukla Trencsény) nyerte, a TCT-ből Lestido a 27., Topcsanyjuk a 29., Dobre a 86., Nechita a 91., Sebestyén pedig a 95. helyen zárt kilenc másodpercre a győztestől. A mezőny hétfőn a Plovdiv és Troyan közötti 121 kilométeres távot tette meg, a szakaszt a bolgár válogatott, Stefan Hrisztov Kojcsev nyerte meg, a TCT-ből Lestido a 10. (+3 perc 24 másodperc), Nechita a 13. (+4:08), Dobre az 54. (+17:20), Topcsanyjuk a 63. (+17:20), Sebestyén pedig a 92. (+21:45) helyen zárt. Kedden a harmadik etap során a Troyan és Tryavna közötti 102 kilométert teljesítették a sportolók, a szakaszgyőzelem újra Patrik Tyboré lett, a TCT-sek közül Lestido a 12., Nechita a 22. helyen végzett a győztessel azonos időben, Topcsanyjuk a 46. (+1:22), Sebestyén a 60. (+3:00), Dobre pedig a 80. (+4:11) lett.
Tegnap a Tryavna és Sliven közötti 190 kilométeres távot tekerte le a mezőny, az eredményeket a szervezők lapzártánkig nem tették közzé, ma pedig a viadal utolsó szakaszára kerül sor Sliven és Veliko Tarnovo (112 km) között.

Balkán-bajnokság
A hétvégén Törökországban rendezik az ifjúsági és kadét korosztály számára az országúti kerékpáros Balkán-bajnokságot, amelyen a román válogatott is jelen lesz hat sportolóval.
A Viorel Grosu edző által felkészített csapatnak tagja Emil Dima, Mihai Băbăiţă és László Péter ifjúsági, Vlad Păcurar, Patrick Petrişor és Gerhard Dumitrescu kadét sportoló, Karina Kubat a kadét lány kategóriában szerepel majd.
Szombaton az egyéni időfutamot rendezik, az ifjúságiak 23,2 kilométert, a kadétok pedig 11,6 kilométert tekernek majd, míg vasárnap lesz a mezőnyverseny, ahol az ifik 128, a kadétok 88,6, míg a lányok 59,5 kilométeres távot teljesítenek majd.

HN-információ

TOVÁBBI CIKKEK:

Bevette Spártát

Athéntól Spártáig, azaz 246 km-en rendezték meg idén a 40. kiadásához érkezett ikonikus görög ultrafutóversenyt, a Spartathlont, melyet első székelyként egy székely­udvarhelyi sportoló is...

Megvan az első győzelem

A jégkorong Erste Liga legutóbbi játéknapján a címvédő Csíkszeredai Sportklub Adorján Attila hibátlan teljesítményével Brassóból hozta el a három pontot és egyben megszerezte első...

Frunzea Dávid – Népies dalban a kortárs erdélyi fiatalokról

Izgalmas zenei elemek, alternatív szövegvilág, páratlan ritmusszekció – így jellemezte Bagossy Norbert énekes, az Erdély dala verseny zsűritagja a székelyudvarhelyi Frunzea Dávid szerzeményét. Az...

Legfrissebb