Bowlingverseny fogyatékkal élőknek

A sport mindenkié. Nyitottak a Septimiánál | Fotó: septimia.ro

A Septimia Sport Klub a fogyatékkal élők felé nyitott, akik számára szeptember végén ingyenes versenyt szerveznek. Már lehet jelentkezni a megmérettetésre.

Lapunk még júliusban közölt interjút Verzár Lóránttal, a székelyudvarhelyi Septimia Sport Klub elnökével, aki egy új kezdeményezésről számolt be: nyitottak a fogyatékkal élők felé, első lépésként a Pro Down Alapítvány tagjainak mutatták meg a bowling sokszínűségét és szépségét. A klubelnök már akkor ígérte, hogy a jövőben bővíteni fogják a nyitást, ennek ideje szeptember utolsó hetében érkezik el, amikor a Septimia SK a Román Bowling Szövetséggel (FRB) közösen ingyenes bowlingversenyt hirdet a fogyatékkal élők számára. A szeptember 26–30. között zajló megmérettetésre már várják a jelentkezőket.
– Mindannyian egyformák vagyunk, csupán más-más nehézségekkel küszködünk a mindennapjaink során. Ennek tudatában indult a kezdeményezés, mely által megmutatjuk a bowling játék örömét, a sportág kihívásait és akikben tombol a versenyszellem, és az esélyegyenlőség jegyében, biztosítjuk mindenki számára a megmérettetés lehetőségét. A bowling nemcsak a versenyszellemet, szórakozást jelenti, hanem fejleszti a motorikus képességet és javít a fizikai kondíción” – vallják a szervezők.
Mint mondják, tudatában vannak, hogy a különböző fogyatékkal élők számára eltérő nehézséget okoz egy adott mozgásformához alkalmazkodni, a különböző csoportok sajátosságaihoz alakítják a versenyben való részvételt úgy, hogy igyekeznek minden sajátosságot figyelembe, maximálisan biztosítva a játék szerezte örömöt. Továbbá a versenyt megelőző hetekben lehetőséget nyújtanak a felkészülésre, a sportággal való ismerkedésre és az igény szerinti tanulásra.
– Biztatunk mindenkit, hogy bátran jöjjön és próbálja, érezze át a verseny által nyújtotta küzdelmet és sikert. Az életünk akkor teljes, ha megtaláljuk számunkra azt az örömöt, melyet a sport nyújt a mindennapokban – olvasható a meghívóban.
Az érdeklődők a 0752–188118-as telefonszámon vagy a marketing@septimia.ro e-mail-címen jelezhetik indulási szándékukat.

Szász Csaba

: an accessible web community