Bővül a sportolási lehetőség: Kondipark épül Farkaslakán

Hamarosan használatba vehetik a kondiparkot Fotó: Nagyálmos Ildikó

A napokban elkezdték a farkaslaki kondipark összeszerelésének munkálatait, amelyet hamarosan használatba vehetnek a helyiek. A százhetven négyzetméteren fekvő, egyszerre akár tizenhárom személyt is kiszolgáló komplex gépsorok izomgyakorlatra használhatók.

Már tavaly, a járvány kezdetén szerette volna bővíteni a sportolási lehetőségek tárházát a farkaslaki önkormányzat, ezért megkérdezte a lakosságot, mire lenne leginkább igény. A településen végzett közvélemény-kutatásból az derült ki, hogy a fiatalok – főleg a fiatal asszonyok – kondiparkot szeretnének – mondta Kovács Lehel polgármester.
A sportegyesület vezetője, illetve a sportolók részéről is felmerült az igény, ezért már a múlt évben belefoglalták a település fejlesztési stratégiájába. A sportcsarnok és a sportpálya mellett lévő szabadtéri kondipark hetvenkilencezer lejbe került.
– Igyekeztünk jó minőségű gépeket vásárolni, és másfél évnek kellett eltelnie, amíg mind minőségben, mind árban is megkaptuk a megfelelő elemeket. A kisebbeknek is szeretnénk még egy-két elemet elhelyezni – mondta az elöljáró.

Nagyálmos Ildikó